ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Θα ακυρωθεί το Wimbledon αν κριθεί απαραίτητο...

Spain's Rafael Nadal celebrates after beating Jo-Wilfried Tsonga of France in a Men's singles match during day six of the Wimbledon Tennis Championships in London, Saturday, July 6, 2019. (AP Photo/Tim Ireland)
Spain's Rafael Nadal celebrates after beating Jo-Wilfried Tsonga of France in a Men's singles match during day six of the Wimbledon Tennis Championships in London, Saturday, July 6, 2019. (AP Photo/Tim Ireland) AP PHOTO/TIM IRELAND

Η 11η μόλις φορά, από το 1877(!) όταν και πραγματοποιήθηκε για παρθενική φορά, που θα ακυρωθεί το Wimbledon είναι, ίσως, πιο κοντά από ποτέ.

Ενώ το επόμενο χρονικά Grand Slam είναι το Ρολάν Γκαρός και το αν θα λάβει χώρα παραμένει πολύ αβέβαιο, το πιο δημοφιλές τουρνουά τένις στον κόσμο, που είναι φυσικά το Wimbledon, παραμένει σε στάση αναμονής προετοιμαζόμενο πάντως για το χειρότερο σενάριο.

Η υπεύθυνη επικοινωνίας του τουρνουά, Ελοϊζ Τάισον, δείχνει ξεκάθαρα τη γραμμή που ακολουθεί το All England Club που είναι, σαφέστατα, έτοιμο να υπακούσει στις επιταγές της βρετανικής κυβέρνησης για την προστασία των πολιτών.

"Παρακολουθούμε στενά το ζήτημα του κορονοϊού μαζί με την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς της δημόσιας υγείας με στόχο να εναρμονιστούμε στις υποχρεώσεις της καλύτερης δυνατής υγιεινής στις εγκαταστάσεις μας. Αν και σχεδιάζουμε κανονικά τη διεξαγωγή του Wimbledon, είμαστε πανέτοιμοι να ακολουθήσουμε ό,τι μας ζητηθεί. Το συμφέρον της κοινωνίας είναι πάνω απ'όλα και είμαστε έτοιμοι να αποζημιώσουμε τους θεατές μας" ενημέρωσε.

Η μη τυχόν διεξαγωγή του Wimbledon Championships θα είναι μια τεράστια οικονομική πληγή για ένα τουρνουά που έχει έσοδα της τάξης των 250 εκ. λιρών περίπου τα τελευταία χρόνια ενώ πέρσι είχε το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ προσέλευσης κόσμου με 500.193 θεατές.

Οι μοναδικές προηγούμενες φορές που ακυρώθηκε το Wimbledon έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια των δύο Παγκοσμίων Πολέμων (1915-1918 και 1940-1945).

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ