ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Sky και BT ζητούν να μεταδώσουν περισσότερους αγώνες της Premier League

Sky sports microphone seen before the English Premier League soccer match between Manchester City and West Ham United at the Etihad Stadium,  Manchester, England, Sunday, May 11, 2014. (AP Photo/Rui Vieira)
Sky sports microphone seen before the English Premier League soccer match between Manchester City and West Ham United at the Etihad Stadium, Manchester, England, Sunday, May 11, 2014. (AP Photo/Rui Vieira) AP

Για να μη ζητήσουν μεγάλη αποζημίωση λόγω της αναστολής των αγώνων, Sky και BT στην Αγγλία ζητούν το δικαίωμα να μεταδώσουν περισσότερους αγώνες της Premier League τη νέα σεζόν.

Τα δύο τηλεοπτικά δίκτυα που έχουν αγοράσει τα δικαιώματα της κάλυψης των αγώνων της Premier League δεν έχουν σκοπό να ζητήσουν αποζημίωση για την αναστολή των αναμετρήσεων λόγω του κορονοϊού.

Από την πλευρά τους, όμως, το Sky Sports και το BT ζητούν το δικαίωμα να μεταδώσουν περισσότερα από τα συμφωνηθέντα παιχνίδια τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Το τριετές συμβόλαιο που έχει υπογραφεί, αξίας 5 δις λιρών, επιτρέπει στο Sky να καλύψει 128 παιχνίδια και 52 στο BT. Και οι δύο πάροχοι έχουν ζητήσει να μεταδώσουν περισσότερους αγώνες, ώστε να ανακτήσουν πελάτες που έχουν διακόψει τις συνδρομές τους κατά τη διάρκεια του lockdown, λόγω του κορονοϊού.

Οποιαδήποτε τέτοια αλλαγή στην υπάρχουσα συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί από την Ofcom (εταιρεία τηλεπικοινωνιών), η οποία εφαρμόζει αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές για το μερίδιο αγοράς, αλλά δεδομένων των εκτάκτων περιστάσεων που έχουν διαμορφωθεί, είναι απίθανο η ρυθμιστική αρχή των μέσων ενημέρωσης να εμποδίσει προτάσεις που αποσκοπούν στην παροχή περισσότερου περιεχομένου για τους τηλεθεατές.

Όλα αυτά την ίδια ώρα που τόσο η Τότεναμ όσο και η Νιούκαστλ αποφάσισαν να απενεργοποιήσουν τα emails των εργαζομένων τους, αλλά και να κατασχέσουν τηλέφωνα και laptops, ώστε να εμποδίσουν το προσωπικό που έχει απομακρυνθεί να ασκήσει οποιαδήποτε εργασία που θα παραβίαζε τους όρους του προγράμματος διατήρησης θέσεων εργασίας.

Ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιούν και τα δύο κλαμπ για να διεκδικήσουν χρήματα από την κυβέρνηση, ώστε να πληρώσουν τους μισθούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κορονοϊός: Ιστορική τηλεδιάσκεψη με τους 20 αρχηγούς της Premier League
Premier League: "Θα συζητήσουμε με τους παίκτες μείωση 30%, θα παίξουμε όποτε είναι ασφαλές"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ