ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Σε ποιες χώρες παίζουν ακόμη μπάλα

Κορονοϊός: Σε ποιες χώρες παίζουν ακόμη μπάλα

Μπορεί η ποδοσφαιρική δραστηριότητα να έχει ανασταλεί λόγω του κορονοϊού στις περισσότερες χώρες του κόσμου, υπάρχουν όμως και πέντε που συνεχίζουν αψηφώντας τις διεθνείς συνθήκες ασφαλείας και υγιεινής.

Ο κορονοϊός εξαπλώνεται σε όλη την υφήλιο (9.000 καταγεγραμμένοι θάνατοι) με αποτέλεσμα οι περισσότερες χώρες του κόσμου - άλλες νωρίτερα, άλλες αργότερα - να έχουν προχωρήσει σε αναστολή της ποδοσφαιρικής δραστηριότητας.

Υπάρχουν, ωστόσο, και πέντε κράτη που συνεχίζουν απτόητα, αψηφώντας τις διεθνείς συνθήκες ασφαλείας και υγιεινής. Δράση έχουμε ακόμη σε δυο ευρωπαϊκές, μία αφρικανική, δυο ασιατικές χώρες και την Αυστραλία (η οποία γεωγραφικά ανήκει στην Ωκεανία, ποδοσφαιρικά όμως έχει ενταχθεί στην ασιατική ζώνη).

Στην Τουρκία με τεράστια καθυστέρηση, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ μέχρι νεωτέρας υπό τον φόβο της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα.

Ματς ακόμη διεξάγονται στη Λευκορωσία με τον εκπρόσωπο Τύπου της λίγκας να τονίζει ότι το πρωτάθλημα τώρα ξεκινά και προς το παρόν δεν υπάρχει ανησυχία.

Η δράση δεν έχει διακοπεί στο πρωτάθλημα του Μπαχρέιν, στο οποίο έχουν διεξαχθεί έντεκα αγωνιστικές, αλλά ούτε και σε αυτό της Σιγκαπούρης, το οποίο βρίσκεται στα πρώτα παιχνίδια του (από ένα έως τέσσερα ματς οι ομάδες που συμμετέχουν).

Στη Νιγηρία μέχρι πρότινος συνεχίζοταν οι αναμετρήσεις του πρωταθλήματος, αλλά μόλις την Τετάρτη (18/3) η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας ανακοίνωσε την αναβολή μέχρι νεωτέρας.

Έτσι η μοναδική αφρικανική χώρα στην οποία συνεχίζεται το πρωτάθλημα είναι η Ανγκόλα, η οποία αν και ακόμη δεν έχει καταγράψει επιβεβαιωμένο κρούσμα αποφάσισε χθες τα παιχνίδια να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.

Η A-League της Αυστραλίας συνεχίζει κανονικά παρά τις πιέσεις των ομάδων να σταματήσουν τα ματς, καθώς η ομοσπονδία αντιτείνει τις μεγάλες απώλειες στα έσοδα από τα τηλεοπτικά.

Photo credits: AP Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ