ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Σε νοσοκομείο μετατρέπεται τμήμα του US Open

Rafael Nadal, of Spain, prepares to serve to Daniil Medvedev, of Russia, during the men's singles final of the U.S. Open tennis championships Sunday, Sept. 8, 2019, in New York. (AP Photo/Charles Krupa)
Rafael Nadal, of Spain, prepares to serve to Daniil Medvedev, of Russia, during the men's singles final of the U.S. Open tennis championships Sunday, Sept. 8, 2019, in New York. (AP Photo/Charles Krupa) AP

Η Νέα Υόρκη βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα και τα μέτρα γίνονται ολοένα και πιο δραστικά, με την USTA να ανακοινώνει την προσφορά της προς το σύστημα υγείας των ΗΠΑ.

Πώς είναι δυνατόν να μιλάμε για τένις και προγραμματισμό Grand Slam διοργανώσεων, όταν ακόμα και τενιστικές εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνται για τη στήριξη του συστήματος υγείας. Όπως έγινε γνωστό από την USTA, Αμερικανική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης, μέρος του Billie Jean King National Tennis Center θα χρησιμοποιηθεί για να φιλοξενηθούν 350 κλίνες όπου θα διατεθούν σε όσους έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Η Νέα Υόρκη αποτελεί το επίκεντρο της πανδημίας, με χιλιάδες κρούσματα καθημερινά και συνωστισμό σε κάθε υγειονομική εγκατάσταση, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται επιπλέον χώροι για την εξυπηρέτηση των περιστατικών. Ο Κρις Γουάιντμάϊερ, εκπρόσωπος της Αμερικανικής ομοσπονδίας στην οποία ανήκει το National Tennis Center στην περιοχή του Flushing Meadows, μίλησε στο Reuters για τη δημιουργία αυτής της indoor νοσοκομειακής εγκατάστασης.

"Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Η Νέα Υόρκη είναι το σπίτι μας και θα το περάσουμε όλοι μαζί αυτό" τόνισε.

Η υπηρεσία διαχείρισης κρίσεων της Νέας Υόρκης, ενημέρωσε τη Δευτέρα την USTA για τα πλάνα και η απόφαση για τη δημιουργία των 350 κλινών πάρθηκε άμεσα ενώ οι εργασίες θα ξεκινήσουν την Τρίτη και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός ολίγων ημερών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νοσοκομειακό κέντρο που θα δημιουργηθεί στο National Tennis Center θα χρησιμοποιηθεί για ασθενής που δεν είναι προσβεβλημένοι στον ιό Covid-19 αλλά αυτό ενδέχεται να αλλάξει.

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Charles Krupa

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ