ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Σάιθ και Αγκιλάρ "απεγκλωβίστηκαν" από την Ιαπωνία

Κορονοϊός: Σάιθ και Αγκιλάρ "απεγκλωβίστηκαν" από την Ιαπωνία

Ο Σεμπάστιαν Σάιθ μίλησε στη "Mundo Deportivo" για την κίνηση - ματ της ισπανικής πρεσβείας προκειμένου αυτός κι οι συμπατριώτες του να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Παρότι έγινε προσπάθεια να τελειώσει κανονικά το πρωτάθλημα στην Ιαπωνία, αυτό δεν κατέστη δυνατό. Έγιναν ελάχιστοι αγώνες μετά την επανεκκίνηση της λίγκας, πριν αποφασιστεί το οριστικό λουκέτο κυρίως γιατί προέκυψε κρούσμα κορονοϊού σε δαιτητή. Ο Σεμπάστιαν Σάιθ και ο Πάμπλο Αγκιλάρ κλήθηκαν λοιπόν να επιστρέψουν στην Ισπανία, δίχως όμως να έχουν τη δυνατότητα.

Οι δυο τους μαζί με άλλους συμπατριώτες τους βρέθηκαν για αρκετές ημέρες να είναι εγκλωβισμένοι στην Ιαπωνία, αφού είχαν ανασταλλεί όλες οι πτήσεις. Η επέμβαση της ισπανικής πρεσβείας όμως έσωσε, εν τέλει, την κατάσταση με συνολικά ενενήντα άτομα να επιβιβάζονται σε αεροπλάνο της Iberia και να πετούν για την Ισπανία.

Ο Σεμπάστιαν Σάιθ μίλησε στη Mundo Deportivo για την εμπειρία της... αναμονής και τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε η ισπανική πρεσβεία στην Ιαπωνία προκειμένου να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

"Στο Τόκιο τα πράγματα φαίνονταν φυσιολογικά, ήθελα να διοργανώσουν κανονικά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, κι όχι αυτοί να αναβληθούν. Όταν όμως η ΔΟΕ ανακοίνωσε την απόφασή της, όλα άλλαξαν" είπε αρχικά και συνέχισε: "Δύο αγώνες αναβλήθηκαν, ένας επειδή φοβόντουσαν οι παίκτες κι ένας επειδή ο εκ των διαιτητών βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Κι από την στιγμή που ανακοινώθηκε η μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων, πήραν την απόφαση να διακόψουν οριστικά το πρωτάθλημα. Το χειρότερο είναι πως διακόπηκαν οι αερομεταφορές, είχαμε ξεμείνει στο Τόκιο δίχως τη δυνατότητα να επιστρέψουμε στην Ισπανία. Ευτυχώς μεσολάβησε η ισπανική πρεσβεία στην Ιαπωνία και κατάφερε να βρει ένα αεροπλάνο της Iberia για να έρθει και να πάρει συνολικά ενενήντα άτομα. Στην πτήση υπήρχε οκταμελές πλήρωμα γιατί το αεροπλάνο ήρθε μόνο για να μας παραλάβει, ήταν όλοι τους εθελοντές. Έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μας φέρουν πίσω στην πατρίδα. Ήταν μια φανταστική πτήση".

Photo Credits: Sebas Saiz / Instagram

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ