ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν και Ίντερ σχεδιάζουν Κύπελλο αλληλεγγύης

FC Bayern midfielder Thiago, left, moves the ball past Real Madrid midfielder Toni Kroos during the first half of an International Champions Cup soccer match Saturday, July 20, 2019, in Houston. (AP Photo/Michael Wyke)
FC Bayern midfielder Thiago, left, moves the ball past Real Madrid midfielder Toni Kroos during the first half of an International Champions Cup soccer match Saturday, July 20, 2019, in Houston. (AP Photo/Michael Wyke) AP

Τρία μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ σχεδιάζουν να παίξουν φιλικά παιχνίδια με κόσμο μέσα στο 2021 με τα έσοδα να διατίθενται στη μάχη κατά του κορονοϊού σε Ιταλία και Ισπανία.

Η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπάγερν Μονάχου και η Ίντερ επιθυμούν τη διοργάνωση ενός Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Αλληλεγγύης προς τιμήν των εργαζομένων στην υγεία. Το σχέδιο αναφέρει, σύμφωνα με το Sky Sports, πως τα παιχνίδια θα πραγματοποιηθούν με κόσμο μέσα στο 2021, όποτε το επιτρέψουν οι υγεινομικές συνθήκες.

Ένα ματς θα διεξαχθεί στην Μαδρίτη ανάμεσα στην Ρεάλ και την Ίντερ, άλλο ένα στο Μιλάνο μεταξύ της Ίντερ και της Μπάγερν, ενώ το Μόναχο θα υποδεχθεί την αναμέτρηση Μπάγερν - Ρεάλ.

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο ιατρικό προσωπικό που μάχεται απέναντι στον κορονοϊό σε Ιταλία και Ισπανία, ενώ θα προσκληθούν και εκπρόσωποι εργαζομένων στην Υγεία. Η Μπάγερν ανακοίνωσε ότι θα προσκαλέσει στο Μόναχο 5.000 γιατρούς και νοσηλευτές.

"Η πανδημία του κορονοϊού έχει χτυπήσει σοβαρά την Ευρώπη. Έχουμε χτίσει καλές σχέσεις με πολλούς συλλόγους μέσα από το Champions League. Είδαμε φρικιαστικές εικόνες από την Ιταλία και την Ισπανία. Οι Γερμανοί έχουμε ιδιαίτερη σχέση και με τις δύο χώρες" ανέφερε ο CEO των Βαυαρών, Καρλ-Χάινς Ρούμενιγκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ