ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Online σεμινάριο υγείας από τον Στέφεν Κάρι και τον Άντονι Φάουτσι

Κορονοϊός: Online σεμινάριο υγείας από τον Στέφεν Κάρι και τον Άντονι Φάουτσι
AP Photo/Jeff Chiu AP PHOTO/JEFF CHIU

Γιατί ο κορονοϊός είναι πιο επικίνδυνος από μια ίωση; Μπορεί κάποιος να νοσήσει για δεύτερη φορά; Σε αυτά και άλλα πολλά απάντησε ο Δόκτορ Άντονι Φάουτσι σε Instagram LIVE με τον Στέφεν Κάρι (VIDEO).

Τον άπλετο χρόνο που έχει στη διάθεσή του από τη στιγμή που μπήκε ολικό λουκέτο στο ΝΒΑ εκμεταλλεύθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (26/3) ο Στέφεν Κάρι, για να κάνει μια διαδικτυακή συζήτηση με τον Δόκτορ Άντονι Φάουτσι, τον διευθυντή του Εθνικού Συστήματος Αλεργιών και Μεταδοτικών Ασθενειών των ΗΠΑ σχετικά με την ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Οι δύο άνδρες συνομίλησαν στο LIVE του Instagram, με τον Κάρι να καταθέτει τις ερωτήσεις και τις απορίες του γύρω από τον ιό, τους τρόπους με τους οποίους μεταδίδεται και την πρόληψη του κόσμου από εκείνων και τον Φάουτσι να δίνει απαντήσεις με απλότητα και υπευθυνότητα, την οποία φαίνεται πως δεν έχουν τα... μεγάλα κεφάλια της αμερικανικής κυβέρνησης.

Ο Κάρι "άρπαξε" και μερικές ερωτήσεις από το κοινό που παρακολουθούσε τη συζήτηση, ρώτησε τον Φάουτσι για τις διαφορές που έχουν ο κορονοϊός και μια απλή ίωση, με εκείνον να του εξηγεί ότι μοιάζουν πολύ με τον Covid-19 να είναι πολύ πιο μεταδοτικός και πολύ πιο φονικός (0.1% το ποσοστό θνητότητας σε μια ίωση, 1% το ποσοστό θνητότητας στον κορονοϊό ενώ μπορεί να φτάσει το 2% και το 3%).

Ο Φάουτσι δεν μπόρεσε να πει με ακρίβεια πότε ο κόσμος θα είναι σε θέση να επιστρέψει στις δουλειές του, σε μια κανονικότητα και σε μια καθημερινή ρουτίνα, ζήτησε από τους πάντες να κρατούν αποστάσεις και εξήγησε ότι όπως συμβαίνει και με άλλους ιούς, δεν είναι δυνατόν κάποιος να νοσήσει για δεύτερη φορά αφού προηγουμένως έχει αναρρώσει από τον κορονοϊό.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συζήτηση των δύο ανδρών:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ