ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Οι Σίξερς αποφάσισαν "ψαλίδι" στους μισθούς των υπαλλήλων τους

The Wells Fargo Center, home of the Philadelphia Flyers NHL hockey team and the Philadelphia 76ers NBA basketball team, is seen nearly empty, Saturday, March 14, 2020, in Philadelphia. All games at the Center have been postponed due to the COVID-19 pandemic. (AP Photo/Matt Slocum)
The Wells Fargo Center, home of the Philadelphia Flyers NHL hockey team and the Philadelphia 76ers NBA basketball team, is seen nearly empty, Saturday, March 14, 2020, in Philadelphia. All games at the Center have been postponed due to the COVID-19 pandemic. (AP Photo/Matt Slocum) AP

Οι Φιλαδέλφεια Σίξερς αποφάσισαν να μειώσουν τους μισθούς των υπαλλήλων τους εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και της απώλειας εσόδων, λόγω της -προσωρινής- διακοπής στο ΝΒΑ.

Την ώρα που οι ΗΠΑ παλεύουν με τον κορονοϊό, σε μια περίοδο που τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία στη χώρα, η εταιρεία (Harris Blitzer Sports & Entertainment) που έχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών των Φιλαδέλφεια Σίξερς (NBA) και των Νιου Τζέρσι Ντέβιλς (NHL) αποφάσισε να προχωρήσει σε μείωση του μισθού του μόνιμου προσωπικού της.

Λίγη ώρα αφότου οι New York Times αποκάλυψαν την απόφαση που πάρθηκε από την Harris Blitzer Sports & Entertainment για "ψαλίδι" στη μισθοδοσία, λόγω της πανδημίας. Συγκεκριμένα, οι υπάλληλοι των δύο ομάδων που λαμβάνουν περισσότερα από 50.000 δολάρια ετησίως, θα δουν τον μισθό τους να μειώνεται κατά 20% σε μια προσπάθεια της εταιρείας να διαχειριστεί τις απώλειες λόγω της διακοπής της αθλητικής δράσης στις ΗΠΑ.

Ο CEO των δύο συλλόγων, Σκοτ Ο'Νιλ, ανέφερε επ' αυτού πως "για να διασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να λειτουργούμε κανονικά εν μέσω αυτής της αβέβαιης εποχής χωρίς να μειώσουμε το εργατικό δυναμικό, ζητάμε από τους εργαζομένους πλήρους απασχόλησης να μειώσουν τον μισθό τους κατά 20% και να προχωρήσουν σε τετραήμερη εργασία".

Όπως είναι λογικό, η συγκεκριμένη απόφαση σχολιάστηκε έντονα στις ΗΠΑ, δεδομένου ότι άλλες ομάδες όχι απλά δεν έχουν προχωρήσει σε μείωση του μηνιάτικου στους εργαζομένους, αλλά ανέλαβαν να πληρώσουν κανονικά τους υπαλλήλους των γηπέδων τους για το επόμενο διάστημα, προκειμένου αυτοί να μην αντιμετωπίσουν οικονομικό πρόβλημα λόγω του "λουκέτου" στο ΝΒΑ.

AP Photo/Matt Slocum

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ