ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Οι οπαδοί της Ντόρτμουντ συγκέντρωσαν 74.000 ευρώ για να στηρίξουν τα μαγαζιά της πόλης

Dortmund's fans cheer prior to the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and Eintracht Frankfurt in Dortmund, Germany, Friday, Feb. 14, 2020. (AP Photo/Martin Meissner)
Dortmund's fans cheer prior to the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and Eintracht Frankfurt in Dortmund, Germany, Friday, Feb. 14, 2020. (AP Photo/Martin Meissner) AP

Οι οπαδοί της Ντόρτμουντ συγκέντρωσαν το ποσό των 73.611 ευρώ και το παρέχουν ως στήριξη σε εστιατόρια και καφέ της πόλης που έχουν κλείσει στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων κατά του κορονοϊού.

Η Γερμανία πλήττεται από τον κορονοϊό καθώς ο αριθμός των θανάτων στη χώρα έχει ανέλθει στους 86, ενώ εκείνος των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις σε 22.672.

Οι οπαδοί της Ντόρτμουντ είχαν (απο)δείξει την αλληλεγγύη τους από τις πρώτες μέρες έξαρσης του κορονοϊού στη Γερμανία.

Στις 16 Μαρτίου πήραν την υπέροχη πρωτοβουλία να κάνουν τα ψώνια για τους ηλικιωμένους του Ντόρτμουντ λόγω του κορονοϊού.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε συγκέντρωσαν το ποσό των 73.611 ευρώ και το παρέχουν ως στήριξη σε εστιατόρια και καφέ της πόλης που έχουν κλείσει στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων κατά του κορονοϊού και έχουν μεγάλες οικονομικές απώλειες.

Διοργάνωσαν την "ημέρα του virtual παιχνιδιού" και σε σύνδεσμο στην επίσημη σελίδα της ομάδας υπήρχαν 86 επιλογές για δωρεά ποσού που αντιστοιχούσε στις επιλογές εστίασης σε ένα συνηθισμένο εντός έδρας ματς της Ντόρτμουντ (λουκάνικα, τηγανιτές πατάτες, μπύρα).

"Είμαστε ενθουσιασμένοι από την πρωτοβουλία των οπαδών μας, αλλά και την ανταπόκριση. Είμαστε υπερήφανοι", δήλωσε ο διευθυντής marketing της Μπορούσια, Κάρστεν Κράμερ.

Photo credits: AP Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ