ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Οι λίγκες θέλουν να βάλουν τελεία και όχι παύλα

Κορονοϊός: Οι λίγκες θέλουν να βάλουν τελεία και όχι παύλα

Με την υγειονομική κρίση να πλήττει βάναυσα την ανθρωπότητα, το τι μέλλει γενέσθαι με την αθλητική δραστηριότητα στην Ευρώπη, έχει περάσει -και λογικό είναι- σε δεύτερη μοίρα.

Σε αντίθεση με ό,τι γίνεται στο μπάσκετ (που τα πρωταθλήματα διακόπτονται οριστικά το ένα μετά το άλλο), οι ευρωπαϊκές λίγκες του ποδοσφαίρου έχουν σχηματίσει κοινό μέτωπο, με ορίζοντα τη συνέχιση των πρωταθλημάτων και την ολοκλήρωσή τους, όποτε αυτό κι αν καταστεί εφικτό.

Η πανδημία του κορονοϊού που έχει προκαλέσει καίριο πλήγμα σε ό,τι αφορά την καθημερινότητά μας, εξακολουθεί να χτυπά χωρίς έλεος την ανθρωπότητα.

Η λίστα των θυμάτων ολοένα και μεγαλώνει, ενώ ακόμη δεν μπορούν να γίνουν ασφαλείς εκτιμήσεις για το πότε θα καταφέρουμε να δούμε φως στην άκρη του τούνελ. Ο αθλητισμός σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του, πάτησε παύση μετά το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης, ενώ σε πολλές περιπτώσεις, με την πάροδο των πρώτων ημερών, ελήφθησαν αποφάσεις για οριστικό στοπ στη δραστηριότητα. Για παράδειγμα, πολλές μπασκετικές λίγκες λαμβάνουν μέρα παρά μέρα αυτοβούλως αποφάσεις για διακοπή των πρωταθλημάτων. Την ίδια ώρα, συζητήσεις γίνονται και για το μέλλον των ποδοσφαιρικών λιγκών.

Το Σάββατο (28/03) ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, παραχώρησε συνέντευξη στην οποία ανέλυσε το σχέδιο του για να ολοκληρωθεί η φετινή ποδοσφαιρική χρονιά. "Δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει η επιδημία. Για αυτό το λόγο έχουμε τρία διαφορετικά σχέδια, τρεις διαφορετικές λύσεις για τη χρονιά" τόνισε αρχικά στη "La Reppublica" και συνέχισε: "Πρέπει να περιμένουμε όπως κάνουν όλοι. Η αναβολή του EURO ήταν μία θυσία η οποία επηρέασε οικονομικά 50 από τις 55 Ομοσπονδίες, όμως ήταν μία σωστή απόφαση".

Ποια είναι όμως αυτά τα σενάρια; "Το πρώτο και το καλύτερο για όλους μας είναι να μπορέσει να συνεχιστεί η σεζόν στα τέλη Μαΐου και να ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου. Υπάρχουν πολλές λύσεις. Ελπίζουμε να επιστρέψουμε στη δράση κάποια στιγμή από τον Μάιο μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Αν δεν συμβεί αυτό τότε πιθανότατα δεν θα καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε τη χρονιά.

Υπάρχει όμως και μία ακόμα πρόταση που θέλει να τελειώσουμε τη χρονιά λίγο πιο αργά και να καθυστερήσει λίγο η έναρξη της επόμενης. Θέλουμε η λύση που θα βρεθεί να είναι η καλύτερη για τους συλλόγους και τα πρωταθλήματα" είπε χαρακτηριστικά.

ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΗΣ ΠΑΥΛΑΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, πρόσφατα υπήρξε μια συζήτηση μεταξύ των προέδρων των ευρωπαϊκών λιγκών, στη διάρκεια της οποίας τέθηκαν επί τάπητος όλοι οι προβληματισμοί σχετικά με το μέλλον των πρωταθλημάτων. Το αξιοσημείωτο είναι πως κανείς τους δεν έβαλε στο τραπέζι το ενδεχόμενο να υπάρξει διακοπή των πρωταθλημάτων, ενώ επίσης άξιο αναφοράς είναι πως υπήρξε κοινό μέτωπο για ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής σεζόν, όποτε κι αν αυτό καταστεί εφικτό, προοπτική η οποία ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τα θέλω και της UEFA.

Εν ολίγοις, οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου περιμένουν τις εξελίξεις και ευελπιστούν σύντομα να κοπάσει η αγριότητα με την οποία ο κορονοϊός πλήττει ολόκληρο τον πλανήτη, προκειμένου να σχεδιάσουν τα βήματα με τα οποία θα γίνει η επιστροφή στην κανονικότητα. Ακόμη κι αν χρειαστεί να φτάσουμε στα μέσα του καλοκαιριού; Η απάντηση είναι σαφής: "Ναι, ακόμη και σε αυτό το ενδεχόμενο". Άλλωστε, η απόφαση της UEFA να αναβάλει τη διεξαγωγή του EURO, διευκολύνει τα μέγιστα προκειμένου να υλοποιηθεί αυτή η επιθυμία των ανθρώπων του ποδοσφαίρου.

Μάλιστα ο άνθρωπος που πρωτοστατεί και θέλει όσο κανείς άλλος την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής σεζόν, είναι ο πρόεδρος της ισπανικής λίγκας, Χαβιέρ Τέμπας, παρά το γεγονός ότι η πατρίδα του έχει δεχτεί το δεύτερο ισχυρότερο πλήγμα στην Ευρώπη από τον κορονοϊό. Και αυτό επειδή γνωρίζει από πρώτο χέρι πως το ισπανικό ποδόσφαιρο, εφόσον διακοπεί η σεζόν, θα υποστεί πρωτόγνωρη καταστροφή.

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα λοιπόν, η βούληση είναι μία και ξεκάθαρη. Όχι παύλες στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, παρά μόνο τελείες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ