ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Ο Τραμπ προτείνει μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2021

President Donald Trump departs O'Hare International Airport after speaking at the International Association of Chiefs of Police Annual Conference and Exposition, Monday, Oct. 28, 2019, in Chicago. (AP Photo/Evan Vucci)
President Donald Trump departs O'Hare International Airport after speaking at the International Association of Chiefs of Police Annual Conference and Exposition, Monday, Oct. 28, 2019, in Chicago. (AP Photo/Evan Vucci) AP

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, πρότεινε να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο το καλοκαίρι του 2021 αντί του 2020 λόγω κορονοϊού. Τέλη Μαΐου ή αρχές Ιουνίου η οριστική απόφαση.

Ο κορονοϊός εξαπλώνεται σε όλη την υφήλιο και αθλητικά γεγονότα διεξάγονται χωρίς θεατές, αναβάλλονται ή και αναστέλλονται παγκοσμίως.

Μπορεί η κατάσταση να επανεξετάζεται μέρα με τη μέρα και οι αποφάσεις να λαμβάνονται αναλόγως, αλλά εύλογη ανησυχία επικρατεί και για τις σπουδαίες διοργανώσεις του καλοκαιριού, όπως είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Η οριστική απόφαση για τη διοργάνωση του Τόκιο, η οποία είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 24 Ιουλίου και να ολοκληρωθεί στις 4 Αυγούστου, θ' ανακοινωθεί τέλη Μαΐου ή αρχές Ιουνίου.

Ο πρόεδρος της ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, πρότεινε την Πέμπτης (12/3) η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων να μετατεθεί για ένα έτος, κρίνοντάς το ως προτιμότερο από το να μην υπάρχουν θεατές υπό το φόβο μετάδοσης του κορονοϊού.

"Θα πρότεινα να μεταφερθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες ένα χρόνο αργότερα. Το προτιμώ από το να έχουμε άδεια γήπεδα. Αν το ακυρώσετε, ας το ακυρώσετε για ένα χρόνο. Είναι καλύτερο από το να γίνουν οι Ολυμπιακοί αγώνες χωρίς κοσμο", υποστήριξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η ΔΟΕ, ωστόσο, παραμένει καθησυχαστική και μέσω του εκπροσώπου Τύπου της, Μαρκ Άνταμς, τόνισε ότι με τα ισχύοντα δεδομένα οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν κανονικά ως είναι προγραμματισμένο.

" Δεν μπορείς να αναβάλεις μια διοργάνωση αυτού του μεγέθους. Υπάρχουν τόσες παράμετροι, τόσες χώρες, δεν μπορείς να πεις ας το κάνουμε τον Οκτώβριο. Ούτε μπορείς να αλλάξεις τοποθεσία, δεν υπάρχουν τόσα μέρη στον κόσμο που μπορούν να ετοιμάσουν τις εγκαταστάσεις τους σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα", είχε υποστηρίξει ο παλαίμαχος Καναδός κολυμβητής και νυν μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ντικ Πάουντ, στις 25 Φεβρουαρίου.

Photo credits: AP Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ