ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας απέφυγε να απαντήσει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Κορονοϊός: Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας απέφυγε να απαντήσει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ανησυχία και αμφιβολία "εντόπισαν" για πρώτη φορά στα λόγια του Ιάπωνα πρωθυπουργού άνθρωποι που παρακολουθούν τις εξελίξεις σχετικά με τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο.

Την ώρα που οι λίγκες κάθε αθλήματος (σχεδόν) σε κάθε γωνιά του πλανήτη κατεβάζουν ρολά, την ώρα που ο παγκόσμιος πληθυσμός δίνει μάχη κατά της ραγδαίας εξάπλωσης του κορονοϊού , Λίγκες όπως το ΝΒΑ, το Champions League, το Europa League και η Premier League αναζητούν τρόπους για να κλείσει η χρονιά στα γήπεδα και όχι στα... χαρτιά. Την ίδια ώρα, το Euro 2020 αναβλήθηκε για το 2021 και όλα δείχνουν ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού δεν θα δούμε ούτε τους Ολυμπιακούς Αγώνες μιας και η έξαρση του φονικού ιού θα διαρκέσει σύμφωνα με επιστήμονες και ειδικούς επί του θέματος για αρκετούς ακόμη μήνες.

Μέχρι πριν από μερικές μέρες, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας και οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων δήλωναν αισιόδοξοι πως το πρόγραμμα δεν θα αλλάξει, τώρα όμως ο πρωθυπουργός της χώρας δείχνει περισσότερο ανήσυχος. " Η δική μου επιθυμία είναι να διεξαχθούν και οι Ολυμπιακοί αλλά και οι Παραολυμπιακοί στην εντέλεια, σαν μια απόδειξη ότι ο άνθρωπος κυριάρχησε του νέου κορονοϊού. Έχω την υποστήριξη των ηγετών της G7" ήταν η δήλωση του Σίντζο Άμπε, με ανθρώπους που παρακολουθούν τις εξελίξεις να υποστηρίζουν ότι στα λόγια του Ιάπωνα υπήρχε όχι απλά ανησυχία, αλλά και μια μικρή... προετοιμασία γι' αυτό που θα ακολουθήσει και αναμένεται να ανακοινωθεί έως τα τέλη Απριλίου ή τις αρχές Μαΐου.

Άνθρωποι της ΔΟΕ έχουν μιλήσει το τελευταίο διάστημα για την πιθανή ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων, αυτή τη στιγμή όμως δεν είναι ξεκάθαρο αν στο μυαλό εκείνων που παίρνουν τις αποφάσεις βρίσκεται όντως η ακύρωση ή η αναβολή τους για το 2021 ή το 2022. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν τίθεται ζήτημα μετακόμισης σε άλλη χώρα, μιας και η πανδημία είναι πλέον παγκόσμια.

Σύμφωνα με τους Times, οι Ολυμπιακοί Αγώνες πιθανότατα θα αναβληθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ