Κορονοϊός: Ο Πάου Γκασόλ έχει αφιερωθεί στη μάχη κατά της πανδημίας

Ο Πάου Γκασόλ άφησε στην άκρη τον αθλητισμό και μίλησε στη Marca για την παγκόσμια μάχη κατά του κορονοϊού.

Την ώρα που πολλοί ασχολούνται ακόμη με το κατά πόσο ο Πάου Γκασόλ θα είναι σε θέση να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το καλοκαίρι του 2021, εκείνος μοιάζει να είναι αφιερωμένος -τη δεδομένη στιγμή- στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Ο εμβληματικός παίκτης της Ισπανίας δημιούργησε αρχικά μια καμπάνια, με τη σύμπραξη του Ράφα Ναδάλ, προκειμένου να κινητοποιηθούν οι αθλητές της χώρας για να γίνουν δωρεές, ενώ πλέον χρησιμοποιεί τα social media του για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο.

Γι' αυτή την προσπάθειά του μίλησε στη Marca, μέσω της οποίας τόνισε πως "η επικοινωνία και η γνώση είναι καθοριστικές προκειμένου να καταφέρουμε να κερδίσουμε τη μάχη, με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Πρώτα όμως, πρέπει να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις επισκέψεις μας σε σούπερμαρκετ ή φαρμακεία, για να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας".

Ενώ συνέχισε: "Είναι βασικό οι νέοι να μένουν στο σπίτι, γιατί μπορούν να οδηγήσουν στην εξάπλωση του ιού, χωρίς να το γνωρίζουν αφού μπορεί να μην παρουσιάζουν συμπτώματα. Αυτές τις μέρες έχουμε διαβάσει ότι λόγω έλλειψης αναπνευστήρων, υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι γιατροί καλούνται να επιλέξουν ή να αποφασίσουν ποιος ζει και ποιος πεθαίνει. Αυτό είναι πολύ δύσκολο. Οι περισσότερες χώρες δεν ήταν έτοιμες να πολεμήσουν σε αυτόν τον πόλεμο, αλλά πρέπει να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποφευχθεί η επιδείνωση της κατάστασης και η εξάπλωση της πανδημίας. Χρειάζεται υπομονή, πειθαρχία και παραμονή στο σπίτι. Μαζί θα κερδίσουμε αυτόν τον ιό και θα βγούμε πιο δυνατοί από αυτήν την εμπειρία".

AP Photo/Darren Hauck

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

HIGHLIGHTS