ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Ο Ντε Ρόσι και η σύζυγός του έδωσαν το καλό παράδειγμα προσφέροντας αίμα

Daniele De Rossi speaks during a press conference in Buenos Aires, Argentina, Monday, July. 29, 2019. De Rossi, a former Roma captain and 2006 World Cup winner, signed a one-year deal with Boca Juniors. (AP Photo/Tomas F. Cuesta)
Daniele De Rossi speaks during a press conference in Buenos Aires, Argentina, Monday, July. 29, 2019. De Rossi, a former Roma captain and 2006 World Cup winner, signed a one-year deal with Boca Juniors. (AP Photo/Tomas F. Cuesta) AP PHOTO/TOMAS F. CUESTA

Σε μία περίοδο που οι δωρητές αίματος λιγοστεύουν επικίνδυνα στην Ιταλία ελέω του κορονοϊού, ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι και η σύζυγός του θέλησαν να στείλουν ένα μήνυμα αλληλεγγύης δίνοντας αίμα σε νοσοκομείο της Ρώμης.

Μετά τη δραματική μείωση του ποσοστού των ανθρώπων που δίνουν εθελοντικά αίμα από το φόβο του κορονοϊού, το εθνικό κέντρο αιμοδοσίας στην Ιταλία έκανε έκκληση για βοήθεια, τονίζοντας πως όποιος δεν έχει κίνδυνο να κολλήσει τον ιό και έχει καλή υγεία μπορεί άφοβα να πάει να δώσει αίμα για ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη.

Στην έκκληση αυτή ο Ντανιέλ Ντε Ρόσι και η σύζυγός το Σάρα Φέλμπερμπαουμ δεν γύρισαν την πλάτη τους, αντίθετα θέλησαν να δώσουν το καλό παράδειγμα και ένα μήνυμα ενότητας σε όλους τους συμπατριώτες τους, αφού πήγαν το Σάββατο νοσοκομείο "San Camillo" της Ρώμης για να προσφέρουν αίμα.

"Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για δωρεά αίματος. Υπάρχει ασφάλεια και εξοπλισμένοι γιατροί. Ο κόσμος έχει σταματήσει να δίνει αίμα απο φόβο για τον κορονοϊό, όμως υπάρχουν εγκαταστάσεις που εχουν σχεδιαστεί για να υποδέχονται τους δωρητές αίματος.

Το μήνυμά μου είναι: μην φοβάστε, είναι μία χειρονομία αλτρουισμού που πρέπει να συνεχίζουμε να κάνουμε", δήλωσε ο πρώην αρχηγός της Ρόμα σε ένα video που ανέβασε μέσα από το νοσοκομείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ