ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Ο Μπολσονάρο θέλει δράση γιατί η πιθανότητα να πεθάνει παίκτης είναι μικρή

Brazil's President Jair Bolsonaro speaks during a press conference on the resignation of Justice Minister Sergio Moro, at the Planalto Presidential Palace in Brasilia, Brazil, Friday, April 24, 2020. Moro, who became popular as a crusader against corruption, resigned on Friday, alleging political interference in the federal police force. (AP Photo/Eraldo Peres)
Brazil's President Jair Bolsonaro speaks during a press conference on the resignation of Justice Minister Sergio Moro, at the Planalto Presidential Palace in Brasilia, Brazil, Friday, April 24, 2020. Moro, who became popular as a crusader against corruption, resigned on Friday, alleging political interference in the federal police force. (AP Photo/Eraldo Peres) AP

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρο, στηρίζει την επιστροφή δράσης στο ποδόσφαιρο με το επιχείρημα ότι η πιθανότητα να πεθάνει κάποιος παίκτης από κορονοϊό είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Ο κορονοϊός έχει αφήσει στη Βραζιλία πάνω από 6.000 νεκρούς, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα της Νότιας Αμερικής ξεπερνά τα 87.000 σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση.

Η δράση στα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα της χώρας ανεστάλη στις 15 Μαρτίου και υπέρ της επιστροφής της το ταχύτερο δυνατόν τάχθηκε ο Ζαΐρ Μπολσονάρο.

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος, μάλιστα, έφερε ως επιχείρημα το γεγονός ότι η πιθανότητα να πεθάνει κάποιος παίκτης από κορονοϊό είναι εξαιρετικά χαμηλή.

"Πολύ κόσμος θέλει την επιστροφή στη δράση, γιατί πολλές ομάδες θα έχουν προβλήματα. Εάν οι ποδοσφαιριστές προσβληθούν από τον ιό, η πιθανότητα να πεθάνουν είναι πολύ μικρή. Είναι γιατί μιλάμε για αθλητές με εξαιρετική φυσική κατάσταση. H απόφαση για την επιστροφή στη δράση δεν είναι δική μου, αλλά μπορώ να βοηθήσω", υποστήριξε ο Ζαΐρ Μπολσονάρο σε συνέντευξη στο Radio Guaiba.

Η δήλωση και πιο συγκεκριμένα η διατύπωσή της έφερε την αντίδραση μιας εκ των πιο ιστορικών ομάδων της χώρας. Η Σάο Πάουλο διευκρίνισε ότι η επιστροφή πρέπει να γίνει σταδιακά και σύμφωνα με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Photo credits: AP Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ