ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Ο Μάρκους Σμαρτ προσφέρει πλάσμα αίματoς για τις έρευνες

Boston Celtics' Marcus Smart during the fourth quarter of an NBA basketball game against the Utah Jazz Friday, March 6, 2020, in Boston. (AP Photo/Winslow Townson)
Boston Celtics' Marcus Smart during the fourth quarter of an NBA basketball game against the Utah Jazz Friday, March 6, 2020, in Boston. (AP Photo/Winslow Townson) AP PHOTO/WINSLOW TOWNSON

Ο Μάρκους Σμαρτ ξεπέρασε πρώτα τον κορονοϊό κι εν συνεχεία αποφάσισε να προσφέρει το πλάσμα αίματός του για να βοηθήσει στις έρευνες για τη δημιουργία του κατάλληλου φαρμάκου και εμβολίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Μάρκους Σμαρτ ήταν από τους παίκτες που βρέθηκαν θετικοί τις προηγούμενες εβδομάδες στον κορονοϊό, την ώρα που το ΝΒΑ είχε διακόψει κάθε δραστηριότητά του -μέχρι νεωτέρας. Ο γκαρντ/φόργουορντ των Μπόστον Σέλτικς έχει ιαθεί πλήρως, παραμένοντας σε καραντίνα για μερικές ακόμη μέρες.

Έχοντας αφήσει πίσω του αυτή την μικρή περιπέτεια, σχεδιάζει να προσφέρει το πλάσμα αίματός του στην εθνική επιτροπή για την καταπολέμηση του κορονοϊού, προκειμένου να βοηθήσει -με τον δικό του τρόπο- στον αγώνα δρόμου που γίνεται για την καλύτερη εξερεύνηση του ιού και τη δημιουργία των κατάλληλων φαρμάκων και εμβολίων για την αντιμετώπισή του.

AP Photo/Winslow Townson

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ