Κορονοϊός: Ο Λάρκιν ζητάει τη διακοπή του τουρκικού πρωταθλήματος

Ο Σέιν Λάρκιν ζήτησε τη διακοπή του πρωταθλήματος στην Τουρκία μέσω social post που έκανε, ακολουθώντας το παράδειγμα του Ζακ Όγκαστ και του Μπόμπι Ντίξον.

Ο Σέιν Λάρκιν προστέθηκε στη λίστα των παικτών που ζητούν τη διακοπή της αγωνιστικής δράσης στην Τουρκία. Αυτή την στιγμή, η TBL είναι -μαζί με την BBL της Μεγάλης Βρετανίας- σε πλήρη εξέλιξη, την ώρα που όλη η Ευρώπη έχει σταματήσει να... παίζει μπάσκετ. Ο γκαρντ της Αναντολού Εφές, που πριν από μερικές εβδομάδες πήρε τουρκική υπηκοότητα, έγραψε αναφορικά με τον κορονοϊό:

"Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να δείξω έλλειψη σεβασμού σε όσους παίρνουν τις αποφάσεις και είναι υπεύθυνοι για τους χειρισμούς στο θέμα του κορονοϊού, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί η τουρκική λίγκα συνεχίζει να παίζει, όταν όλα τα άλλα πρωταθλήματα του κόσμου είτε διακόπησαν είτε σταμάτησαν. Καταλαβαίνω πως το να γίνονται αγώνες πίσω από κλειστές πόρτες τους κάνει κάπως πιο ασφαλείς, αλλά αυτό ΔΕΝ είναι αρκετά ασφαλές. Ως παίκτης του μπάσκετ, μπορώ να πω ότι δεν υπάρχει κάτι που να απολαμβάνουμε περισσότερο από το να είμαστε εκεί έξω, να παίζουμε αγώνες, να ανταγωνιστόμαστε ο ένας τον άλλο, αλλά αυτή την στιγμή ο ιός εξαπλώνεται ολοένα και περισσότερο, κάτι που μεγαλώνει το ρίσκο σε σχέση με πριν. Οπότε το να παίξουμε αυτά τα παιχνίδια, δεν αξίζει τον κόπο. Αυτή είναι η άποψή μου και είμαι σίγουρος ότι τη μοιράζονται επίσης άλλοι παίκτες. Θέλω η ασφάλεια όλων να είναι η πρώτη προτεραιότητα και πιστεύω ότι η διακοπή του πρωταθλήματος μέχρι να έχουμε μεγαλύτερο έλεγχο ή κατανόηση του ιού είναι το καλύτερο".

Θυμίζουμε ότι προηγήθηκαν στο ίδιο μήκος κύματος, ο Ζακ Όγκαστ και ο Μπόμπι Ντίξον.

AP Photo/Darko Vojinovic

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

HIGHLIGHTS