ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Ο Καναβάρο εξήγησε πώς η Κίνα αφήνει πίσω της σιγά σιγά τον ιό

FILE - In this Nov. 30, 2017, file photo, draw assistant and former Italian soccer player Fabio Cannavaro smiles during a photocall in the State Kremlin Palace in Moscow, Russia. Cannavaros future as head coach of the Chinese Super Leagues Guangzhou Evergrande has been called into question after the team issued a notice saying hed been ordered to corporate headquarters to attend an enterprise culture studies class. (AP Photo/Pavel Golovkin, File)
FILE - In this Nov. 30, 2017, file photo, draw assistant and former Italian soccer player Fabio Cannavaro smiles during a photocall in the State Kremlin Palace in Moscow, Russia. Cannavaros future as head coach of the Chinese Super Leagues Guangzhou Evergrande has been called into question after the team issued a notice saying hed been ordered to corporate headquarters to attend an enterprise culture studies class. (AP Photo/Pavel Golovkin, File) AP

Ο Φάμπιο Καναβάρο δήλωσε πως η Κίνα κοντεύει να αφήσει πίσω της τον εφιάλτη του κορονοϊού και εξήγησε τα βήματα που πρέπει να κάνει όλος ο κόσμος για να σταματήσει η πανδημία.

Η Κίνα ήταν η πρώτη χώρα που χτυπήθηκε από τον καταστροφικό κορονοϊό και πιθανότατα να είναι η πρώτη που βγαίνει οριστικά από αυτή την απίστευτη και εφιαλτική δίνη, με τη Δευτέρα να είναι μάλιστα μία ημέρα νίκης για την ασιατική χώρα καθώς έκλεισαν όλα τα προσωρινά νοσοκομεία που είχαν δημιουργηθεί για την καταπολέμηση της φονικής πανδημίας.

Πώς κατάφεραν να νικήσουν το θηρίο που απειλεί να τινάξει στον άερα την παγκόσμια υγεία; Η απάντηση ήρθε από τον Φάμπιο Καναβάρο, με τον τεχνικό της Γκουανζού Εβεργκράντε να ανοίγει την καρδιά του στην "Mundo Deportivo" αναφερόμενος στο δύσκολο διάστημα που προηγήθηκε στην Κίνα.

"Τώρα σχεδόν τα πάντα είναι φυσιολογικά, βλέπεις κόσμο στα εστιατόρια χωρίς να φοράει μάσκα. Στην Κίνα νίκησαν την πανδημία επειδή ακολούθησαν τους κανονισμούς του κράτους και το έκαναν όλοι μαζί.

Η αστυνομία μπορεί να έρθει οποιαδήποτε στιγμή, να επαληθεύσει αν είσαι στο σπίτι και να σου πάρει την θερμοκρασία. Τώρα, σκέφτομαι την Ιταλία και τους συγγενείς μου εκεί", δήλωσε ο αρχηγός της παγκόσμιας πρωταθλήτριας του 2006 Ιταλίας, για να προσθέσει με νόημα:

"Εδώ κατάφεραν να νικήσουν τον κορονοϊό και δεν θέλουν να μολυνθούν ξανά. Εδώ και έναν μήνα δεν έβλέπες ούτε έναν άνθρωπο να γυρνάει στους δρόμους. Μόνο την αστυνομία και τα ασθενοφόρα.

Όλοι έμειναν στο σπίτι τους. Αυτό είναι το μοναδικό πράγμα που πρέπει να κάνουμε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ