ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Ο εχθρός εντός των τειχών - "Καμπανάκι" για τους νέους

Μουσικό ευχαριστώ από δυο παιδιά μουσικους με την κιθαρα τους στα πλαίσια της διεθνούς ημέρας νοσηλευτή έλαβε χώρα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Τρίτη 12 Μάη 2020. (EUROKINISS/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ )
Μουσικό ευχαριστώ από δυο παιδιά μουσικους με την κιθαρα τους στα πλαίσια της διεθνούς ημέρας νοσηλευτή έλαβε χώρα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Τρίτη 12 Μάη 2020. (EUROKINISS/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ) EUROKINISSI

Τον κώδωνα του κινδύνου για τα νεαρά άτομα έκρουσε ο καθηγητής Ιατρικής και πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος. Τόνισε οτι η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού δεν οφείλεται στους ταξιδιώτες.

Η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφεται δεν οφείλεται στους ταξιδιώτες, αλλά προκύπτει από "συνθήκες διασποράς", ανέφερε ο ο καθηγητής Ιατρικής και πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος.

"Βέβαια ο αριθμός των τεστ που γίνονται στις πύλες εισόδου δεν καλύπτει όλους τους εισερχόμενους, αλλά φαίνεται ότι έχουμε συνθήκες διασποράς, που οφείλονται σε γεγονότα και σε φάσεις που έχουμε, τον συνωστισμό που γνωρίζουμε με συνθήκες υπερμετάδοσης", είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ο κ. Δημόπουλος τόνισε πως αν και τα νεαρά άτομα δεν κινδυνεύουν συνήθως να νοσήσουν, ωστόσο, αν αυξηθεί πολύ ο αριθμός των κρουσμάτων, θα αρχίσουμε να βλέπουμε σε αυτή την κατηγορία άτομα να νοσούν και μερικά από αυτά βαριά. Επεσήμανε επίσης πως παρα το γεγονός οτι τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και τα ευάλωτα άτομα συνεχίζουν να προστατεύονται, όταν αυξηθεί πολύ ο αριθμός των κρουσμάτων θα αρχίσουν και αυτά να προσβάλλονται.

Ο κ. Δημόπουλος επέμεινε στη σύσταση για αποφυγή των συνωστισμών, ενώ σχετικά με την ανοσία της αγέλης, τόνισε πως αυτή "θα προκύψει όταν θα έχουμε αποτελεσματικό εμβόλιο".

"Βρισκόμαστε σε πλήρη έξαρση της πανδημίας με εκατομμύρια μολυσμένα άτομα και κάθε βδομάδα αυξάνει περίπου κατά 1 εκατ. παγκόσμιο επίπεδο ο αριθμός των διαπιστωμένων κρουσμάτων", τόνισε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ.

Πηγή: news247.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ