ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Ο Αρτέτα είναι καλά και συμβουλεύει όλους να μείνουν σπίτι

EUROPA LEAGUE / ÁÑÓÅÍÁË - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ÁÑÓÅÍÁË - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο τεχνικός της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα, αφού ξεπέρασε τον κορονοϊό και με αφορμή τα 38α γενέθλια του μίλησε στον λογαριασμό των "κανονιέρηδων" στο facebook για την περιπέτεια του, την κατάσταση της υγείας του ενώ έδωσε και τις συμβουλές του. (VIDEO)

Ο Μικέλ Αρτέτα ξεπέρασε πλέον τον κορονοϊό και με αφορμή τα 38α γενέθλια του (σ.σ. γεννημένος στις 26 Μαρτίου 1982) μίλησε στο κανάλι της Άρσεναλ στο facebook για την περιπέτεια με την υγεία του, το πώς έμαθε ο ίδιος πως έχει τον ιό, τις ενέργειες του ενώ τόνισε πως πλην του ίδιου κόλλησαν τόσο η σύντροφος του όσο και η νταντά των παιδιών του.

Ο Ισπανός μίλησε για τις δραματικές εξελίξεις που επικρατούν σε όλο τον κόσμο ενώ θέλησε να μείνει και ένα απλό μήνυμα να σε όλους, να μείνουν σπίτι όσο περισσότερο μπορούν για να βάλουν ένα φρένο στην πορεία του ιού.

Μίκαελ σε ευχαριστούμε για αυτή τη συνέντευξη καθώς έχουμε να τα πούμε αρκετό καιρό. Πως νοιώθεις μετά απ’ αυτό που πέρασες και με όσα συμβαίνουν ποιο είναι το μήνυμα σου στους οπαδούς μας σε όλο τον κόσμο;
«Ζούμε μια κατάσταση που είναι μοναδική, οπότε νομίζω πως όλοι μας προσπαθούμε να δούμε πως θα αντιδράσουμε σε αυτό που συμβαίνει σε καθημερινή βάση και να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να ξεπεράσουμε αυτή την κατάσταση. Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα σε όλους τους ανθρώπους που έχουν χάσει κάποιον αγαπημένο τους. Σε αυτούς που υποφέρουν στα νοσοκομεία και περνάνε δύσκολα και σε όσους είναι άρρωστοι. Επίσης χρωστάμε μεγάλη ευγνωμοσύνη σε όποιον ασχολείται με την υγεία, τους γιατρούς, σε όσους είναι νοσηλευτές στα νοσοκομεία, στους ανθρώπους που μας προμηθεύουν με φαγητό, στους μεταφορείς και να παρακαλέσω όλους, όσους βρίσκονται σε χώρες που είναι λίγο πιο πίσω σε αυτή την κατάσταση, για παράδειγμα στην Ισπανία που γνωρίζω την κατάσταση και τι περνάει η χώρα αυτή τη στιγμή και έχουμε την ευκαιρία να ελαχιστοποιήσουμε το ρίσκο, θέλω να πω σε όλους να είστε υπεύθυνοι και να μείνετε σπίτια σας όσο το δυνατόν περισσότερο.

Αυτό είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε από τη θέση που βρισκόμαστε. Δεν έχουμε την ευκαιρία να βοηθάμε ο ένας τον άλλο σε άλλες καταστάσεις, οπότε σας παρακαλώ τουλάχιστον μείνετε σπίτι και κάντε αυτό που χρειάζεται. Πρέπει να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε το σύστημα υγείας όσο μπορούμε περισσότερο και πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα στους ηλικιωμένους ανθρώπους, που το χρειάζονται περισσότερο από τον καθένα, να έχουν τη θεραπεία που απαιτείται. Πρέπει να σταματήσουμε την πρόοδο του ιού και να τον ξεπεράσουμε. Οπότε σας παρακαλώ μείνετε σπίτι».

Ξέραμε πως δεν ήσουν καλα. Πως αισθάνεσαι τώρα;
«Νοιώθω απολύτως καλά. Είναι αλήθεια πως ξεκίνησα να έχω κάποια συμπτώματα όταν δέχτηκα τηλεφώνημα από το κλαμπ και μας ενημέρωσαν πως μπορεί να είχαμε εκτεθεί στον ιό επειδή τον είχε ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού και από εκείνη τη στιγμή, δεν ξέρω ένιωσα μέσα μου ότι μπορεί να το έχω και εγώ.

Είχαμε ματς την επόμενη μέρα με την Μάντσεστερ Σίτι, οπότε πήρα την απόφαση και κάλεσα αμέσως τον γιατρό και τον ρώτησα για να γυρίσω σπίτι. Μίλησα με το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο και κανονίσαμε μια συνάντηση και είπα «Ακούστε έχουμε αρκετούς παίκτες που μπορεί να έχουν εκτεθεί, υπάρχει τεράστιο ρίσκο και από τη στιγμή που ήμουν ο πρώτος που είχα τα συμπτώματα, ξεκάθαρα συμπτώματα, σε κάθε περίπτωση όλοι οι παίκτες και οι άνθρωποι που ασχολούνται με την ομάδα που ήταν σε επαφή μαζί μου σε καθημερινή βάση μπορεί επίσης να είχαν εκτεθεί στον ιό. Οπότε δεν μπορούσαμε να πάρουμε αυτή την απόφαση, έπρεπε να μιλήσουμε με την Premier League, με την Μάντσεστερ Σίτι και να πάρουμε την απόφαση αρκετά γρήγορα».

Είναι απίστευτο πόσο γρήγορα συνέβησαν όλα. Αν δούμε πίσω πριν από δύο εβδομάδες διαγνώστηκες με τον ιό αλλά αισθάνεται κάποιος πως έχει περάσει περισσότερος καιρός. Αυτή η εβδομάδα είχε ξεκινήσει, όπως είπες, με την προετοιμασία για το ματς με τη Μάντσεστερ Σίτι, τη συνέντευξη Τύπου, η οποία άλλαξε δραματικά;
«Σίγουρα και μετά φυσικά όλα τα νέα που είχαμε από την Κίνα, την Ιταλία και την Ισπανία. Εγώ ήμουν άρρωστος στο σπίτι. Τότε μπορείς να συνειδητοποιήσεις «Πως όλοι μπορεί να εκτεθούν στον ιό, αυτό είναι αρκετά σοβαρό και αρχίζεις να σκέφτεσαι τους ανθρώπους με τους οποίους έχεις έρθει σε επαφή και τους ανθρώπους που μπορεί να είναι συνδεδεμένοι με αυτούς. Τότε σε κυριεύει ο φόβος. Αναφορικά με τα συμπτώματα για μένα ήταν σαν έναν νορμάλ ιός. Είχα τρεις με τέσσερις μέρες που ήταν λίγο δύσκολες, με πυρετό, βήχα, πόνο στο στήθος. Αυτό ήταν. Η δυσκολία ήταν πως έχω αρκετό κόσμο στο σπίτι, τη γυναίκα μου, τρία παιδιά και για αυτούς ανησύχησα, το πέρασε η γυναίκα μου και η νταντά τους αλλά ευτυχώς δόξα το Θεό τα παιδιά μου όχι. Τώρα όλοι είμαστε απολύτως καλά».

Εν συνεχεία ο Ισπανός τεχνικός μίλησε για θέματα που έχουν να κάνουν με την Άρσεναλ, τον τρόπο εκγύμνασης των ποδοσφαιριστών της ομάδας, το πόσο πίσω έχουν μείνει μετά απ' αυτή τη διακοπή των προπονήσεων ενώ φυσικά δέχτηκε και τις ευχές όλων στην Άρσεναλ για τα γενέθλια του.

Δείτε τη συνέντευξη του Αρτέτα στον λογαριασμό της Άρσεναλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ