ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Μέλος της ΔΟΕ θεωρεί πιθανότερη τη μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2021

Two women take a selfie with the Olympic rings in the background in the Odaiba section of Tokyo, Thursday, March 12, 2020. Tokyo Governor Yuriko Koike spoke Thursday after the World Health Organization labeled the spreading virus a "pandemic," a decision almost certain to affect the Tokyo Olympics. (AP Photo/Jae C. Hong)
Two women take a selfie with the Olympic rings in the background in the Odaiba section of Tokyo, Thursday, March 12, 2020. Tokyo Governor Yuriko Koike spoke Thursday after the World Health Organization labeled the spreading virus a "pandemic," a decision almost certain to affect the Tokyo Olympics. (AP Photo/Jae C. Hong) AP

Ο Ντικ Πάουντ, μέλος της ΔΟΕ, υποστήριξε στη USA Today ότι η απόφαση για αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 είναι ειλημμένη και υπέδειξε ως πιθανότερο ενδεχόμενο τη μετάθεση διεξαγωγή τους για το 2021.

Από την Κυριακή έγινε γνωστό ότι η αναβολή λόγω κορονοϊού είναι το πιθανότερο σενάριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο με την ΔΟΕ καλείται μέσα σε ένα μήνα να βρει νέα ημερομηνία διεξαγωγής.

Ο παλαίμαχος Καναδός κολυμβητής και νυν μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ντικ Πάουντ, με δηλώσεις του στην USA Today θεωρεί ειλημμένη λόγω των εξελίξεων με τον κορονοϊό την απόφαση γι' αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 στο Τόκιο, οι οποίοι είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν από τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου.

"Με την ενημέρωση που έχει η ΔΟΕ, η απόφαση για αναβολή θα πρέπει να θεωρείται ειλημμένη. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν θα ξεκινήσουν στις 24 Ιουλίου εξ όσων γνωρίζω", τόνισε ο Ντικ Πάουντ στη συνέντευξη που παραχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας (23/3).

Μάλιστα ο Καναδός υπέδειξε ως πιθανότερο ενδεχόμενο τη μετάθεση διεξαγωγή τους για το 2021. Έτσι κι αλλιώς είναι ένα από τα τρία σενάρια που εξετάζονται.

Εάν υιοθετηθεί αυτή η επιλογή θα πρόκειται για τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν από το 1896 και μετά σε μονό έτος και όχι σε διάστημα τετραετίας από τους προηγούμενους (με εξαίρεση τις διοργανώσεις των 1916, 1940 και 1944 που δεν διεξήχθησαν λόγω Α' και Β' Παγκοσμίου Πολέμου).

Ο πονοκέφαλος είναι ότι το 2021 είναι αγωνιστικό έτος Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων Υγρού στίβου και στίβου (υπάρχουν τα Euro, Copa America, Gold Cup στο ποδόσφαιρο, αλλά δεν επηρεάζουν σημαντικά) κομβικών αθλημάτων.

Η αίσθηση είναι ωστόσο ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα να μετατεθούν κατά ένα χρόνο τα δυο αυτά Παγκόσμια Πρωταθλήματα (σε Ιαπωνία και ΗΠΑ αντίστοιχα) σε περίπτωση που το ζητήσει η ΔΟΕ.

Το 2021, επίσης, δεν θ' αποτελούσε πρόβλημα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, καθώς υπάρχει χρονικό διάστημα τριών ετών. Οι άλλες δυο επιλογές που εξετάζονται είναι είτε να διεξαχθούν μέσα στο 2020 (ή τέλη Αυγούστου στις ημερομηνίες των Παραολυμπιακών, ή Οκτώβριο), είτε το 2022.

Photo credits: AP Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ