ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Μείωση 30% στους μισθούς των παικτών της η Εσπανιόλ

Κορονοϊός: Μείωση 30% στους μισθούς των παικτών της η Εσπανιόλ
AP PHOTO/ RUI VIEIRA

Οι οικονομικές συνέπειες του κορονοϊού αρχίζουν να φαίνονται σιγά σιγά και στους επαγγελματικούς συλλόγους, με την Εσπανιόλ να ανακοινώνει μείωση κατά 30% των μισθών των ποδοσφαιριστών της.

Ο κορονοϊός σαρώνει τον πλανήτη σκορπώντας τον θάνατο σε χιλιάδες ανθρώπους σε κάθε μήκος και πλάτης της Γης ενώ παράλληλα έρχεται να δημιουγήσει τεράστιο πρόβλημα και στις οικονομίες των χωρών, όσον αφορά στις καταβολές μισθών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους παγκοσμίως, η Μπαρτσελόνα, με τη διοίκησή της να ανακοινώνει επίσημα ότι λόγω κορονοϊού προχωρεί σε μειώσεις μισθών, βάζοντας ποδοσφαιριστές της αλλά και υπαλληλικό προσωπικό σε καθεστώς προσωρινής απασχόλησης.

Δεν είναι η μοναδική που πήρε τέτοια απόφαση αφού το παράδειγμά της ακολούθησε και η συμπολίτισσά της Εσπανιόλ, με τους διοικούντες τον δεύτερο μεγαλύτερο σύλλογο της Βαρκελώνης να κάνει γνωστό πως έκοψε κατά 30% τις απολαβές των ποδοσφαιριστών και των μελών του προπονητικού επιτελείου για να μετριάσει τις οικονομικές απώλειες που είχε από τη φονική πανδημία.

"Ο μισθός των παικτών (παίκτες, μέλη του τεχνικού και του ιατρικού τιμ, γυμναστές, φυσιοθεραπευτές κ.α) των πρώτων ομάδων σε άνδρες και γυναίκες, καθώς και αυτοί της δεύτερης ομάδας της Εσπανιόλ και των ομάδων Νέων του συλλόγου θα καταβληθεί στο 70%", αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος την Παρασκευή.

Να σημειωθεί πως λίγη ώρα αργότερα και μέσω νέας ανακοίνωσης, η Εσπανιόλ γνωστοποίησε πως παραχωρεί τις εγκαταστάσεις της στην υπηρεσία της ισπανικής κυβέρνησης, στη μάχη που δίνει όλη η Ισπανία για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ