ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Μειώσεις μισθών στην Παρί προτείνει ο Κελαϊφί

Paris Saint-Germain's Qatari president Nasser Al-Khelaifi waits for the arrival of Qatar's Prime Minister Sheikh Abdullah bin Nasser bin Khalifa Al Thani prior to a meeting with French President Francois Hollande at the Elysee Palace, in Paris, France, Tuesday, Nov. 17, 2015. (AP Photo/Francois Mori)
Paris Saint-Germain's Qatari president Nasser Al-Khelaifi waits for the arrival of Qatar's Prime Minister Sheikh Abdullah bin Nasser bin Khalifa Al Thani prior to a meeting with French President Francois Hollande at the Elysee Palace, in Paris, France, Tuesday, Nov. 17, 2015. (AP Photo/Francois Mori) AP PHOTO/FRANCOIS MORI

Ο ιδιοκτήτης της Παρί, Νασέρ Αλ-Κελαϊφί, κινείται στο δρόμο που χάραξε η Μπαρτσελόνα, δηλαδή στη μείωση μισθών των παικτών για να αντιμετωπίσει τις επακόλουθες οικονομικές απώλειες που συνδέονται με τον κορονοϊό.

Η αναστολή των δραστηριοτήτων λόγω κορονοϊού προκαλεί τρομερές οικονομικές συνέπειες για τις ομάδες. Η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να προτείνει μειώσεις μισθών στους ποδοσφαιριστές και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

Τον ίδιο δρόμο χαράσσει τώρα ένα ακόμη μεγαθήριο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, η Παρί. Ο πρόεδρός της Νασέρ Αλ-Κελαϊφί, έχει αποφασίσει να μειώσει κι αυτός μισθούς των ποδοσφαιριστών, κάτι που μάλιστα πρότεινε προ ημερών στην τηλεδιάσκεψη που έγινε ανάμεσα στα γαλλικά κλαμπ.

Οι μισθοί τους φτάνουν τα 371 εκατ. ευρώ από τα 637 εκατ. ευρώ που είναι το μπάτζετ. Ποσοστό δηλαδή 60% (της Μπαρτσελόνα το αντίστοιχο ποσοστό είναι 70%). Οι επιλογές που έχει ο πανίσχυρος Καταριανός ιδιοκτήτης της Παρί είναι δύο: Είτε να διαπραγματευτεί άμεσα με τους παίκτες προτείνοντάς τους τη μείωση ή να περιμένει μια κοινή απόφαση των συλλόγων της Ligue 1, να κινηθούν δηλαδή όλα τα κλαμπ με τον ίδιο τρόπο.

Νεϊμάρ, Καβάνι και Εμπαπέ είναι αυτή τη στιγμή οι μακράν πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες της πρωταθλήτριας Γαλλίας.

Από εκεί και πέρα, δεν έχει γίνει γνωστό αν στην Παρί σκέφτονται να βάλουν τους υπαλλήλους σε καθεστώς προσωρινής ανεργίας, όπως για παράδειγμα επιδιώκει να κάνει η Ατλέτικο με το ERTΕ (Ρύθμιση της Προσωρινής Απασχόλησης).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ