ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Κανονικά λειτουργούν οι εμπορίες αυτοκινήτων

Κορονοϊός: Κανονικά λειτουργούν οι εμπορίες αυτοκινήτων

Εξαιρούνται από τα μέτρα απαγόρευσης λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων λόγω κορονοϊού οι εμπορίες αυτοκινήτων και θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά.

Η σύγχυση που δημιουργήθηκε αναφορικά με τη λειτουργία ή μη των καταστημάτων εμπορίας αυτοκινήτων και δικύκλων, λύθηκε με καθυστέρηση, καθώς όλοι θεώρησαν ότι υπάγονται στη γενική απαγόρευση.

Ωστόσο, επειδή εξ αρχής είχε ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση ότι θα παραμείνουν ανοικτά τα συνεργεία αυτοκινήτων και δικύκλων, εκ των υστέρων διευκρινίστηκε ότι επειδή οι περισσότερες εμπορίες καινούργιων αυτοκινήτων είναι κάθετες μονάδες, δηλαδή έχουν και συνεργεία, τελικά δεν εμπίπτουν στο γενικό καθεστώς.

Κατά συνέπεια, παραμένουν ανοικτά όλα τα καταστήματα αυτοκινήτων και δικύκλων, με τις ίδιες ώρες λειτουργίας, ωστόσο η εξυπηρέτηση των πελατών, όπως είναι λογικό, θα γίνεται από περιορισμένο προσωπικό, καθώς υπάρχει εκ περιτροπής εργασία, λόγω παραμονής στο σπίτι.

Πάντως, όπως είναι λογικό και αναμενόμενο, με τους πολίτες κλεισμένους στο σπίτι, δεν υπάρχει ενδιαφέρον αγοράς αυτοκινήτου και μοτοσικλετών τις τελευταίες ημέρες κι ενώ μέχρι την περασμένη Παρασκευή οι πωλήσεις κυμαίνονταν στα επίπεδα του περσινού Μαρτίου.

Επίσης, ανοικτές παραμένουν και οι εμπορίες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, μολονότι οι υπηρεσίες διεκπεραίωσης (έκδοση πινακίδων κυκλοφορίας) είναι κλειστές. Ηδη έχει αποσταλεί έγγραφο στην κυβέρνηση, με τον Σύνδεσμο να ζητά να κλείσουν.

Ανοικτά είναι και οι εταιρείες πώλησης ανταλλακτικών…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ