ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Η Βαγιαδολίδ αρνείται να κάνει τεστ στους παίκτες για λόγους ηθικής

Valladolid's Sergi Guardiola, second left, celebrates after scoring his side's first goal during the Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Valladolid at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Saturday, Aug. 24, 2019. (AP Photo/Paul White)
Valladolid's Sergi Guardiola, second left, celebrates after scoring his side's first goal during the Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Valladolid at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Saturday, Aug. 24, 2019. (AP Photo/Paul White) AP PHOTO/PAUL WHITE

Η Βαγιαδολίδ αρνήθηκε την πρόταση της ισπανικής Λίγκας να κάνουν όλοι οι παίκτες της τεστ για κορονοϊό, υποστηρίζοντας πως υπάρχουν άνθρωποι που τα έχουν πολύ μεγαλύτερη ανάγκη σε σχέση με τους ποδοσφαιριστές.

Η ισπανική Λίγκα προσέφερε σε όλες τις ομάδες τη δυνατότητα να υποβάλλουν σε τεστ τους παίκτες τους για να διαπιστώσουν αν είναι θετικοί στον κορονοϊό, με την πρόταση ωστόσο αυτή να μη γίνεται αποδεκτή από την Βαγιαδολίδ.

Η άρνηση εκφράστηκε μέσω δημόσιας τοποθέτησης του εκπροσώπους των μπιανκιβιολέτας, Νταβίντ Εσπινάρ, που έκανε λόγο για ζήτημα ηθικής και ενδιαφέροντος προς την κοινωνία που εγείρει και υποχρεώνει την ομάδα να πάρει τη συγκεκριμένη απόφαση:

"Η Λίγκα μάς προσέφερε τη δυνατότητα να κάνουμε τα τεστ για να εξετάσουμε τους παίκτες μας για κορονοϊό αλλά δεν τα δεχτήκαμε για ιατρικούς και κοινωνικούς λόγους.

Ούτε ένας παίκτης μας παρουσίασε συμπτώματα και πιστεύουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που είναι σε χειρότερη θέση από εμάς και έχουν μεγαλύτερη ανάγκη να κάνουν το τεστ σε σχέση με μας.

Εκείνοι είναι οι άνθρωποι που πρέπει να έχουν προτεραιότητα. Γνωρίζοντας πως η ζωή κάποιων ανθρώπων είναι σε κίνδυνο, μου φαίνεται εκτός λογικής να χρησιμοποιούμε τα τεστ για τους ποδοσφαιριστές όταν υπάρχουν άνθρωποι που τα χρειάζονται.

Το αποτέλεσμα για έναν παίκτη είναι το ίδιο, εάν είναι θετικοί και δεν έχουν σοβαρά συμπτώματα τότε θα μένουν υπό περιορισμό σπίτι τους.

Μου φαίνεται πως δεν βοηθάει καθόλου και είναι κόντρα στο πατριωτικό συναίσθημα το να κάνουμε τεστ στους ποδοσφαιριστές υπό αυτές τις συνθήκες", δήλωσε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε.

Σημειώνεται πως η Ισπανία είναι η δεύτερη ευρωπαϊκή χώρα, μετά την Ιταλία, που έχει χτυπηθεί περισσότερο από τον κορονοϊό, καθώς μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης είχαν καταγραφεί 558 θάνατοι και 14.000 κρούσματα από τον κορονοϊό, και με τη χώρα να είναι ήδη σε καθεστώς καραντίνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ