Κορονοϊός: Η συνταρακτική επιστολή του Γκαμπιαντίνι για το Μπέργκαμο που λύγισε

Το Μπέργκαμο είναι μία από τις πόλεις της Ιταλίας που έχει πληρώσει πολύ ακριβά το τίμημα του κορονοϊού και ο Μανόλο Γκαμπαντίνι έστειλε μήνυμα στήριξης μέσα από μία συγκινητική επιστολή του στο Instagram.

Η Ιταλία είναι η χώρα με τους περισσότερους θανάτους μέχρι στιγμής στην Ευρώπη (ξεπέρασε τους 10.000) όσον αφορά στα θύματα του φονικού κορονοϊού και το γεγονός αυτό έχει απλώσει ένα πέπλο φόβου και ανασφάλειας πάνω από τη γειτονική χώρα αναφορικά με την επόμενη ημέρα.

Την ίδια ώρα, οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία είναι αυτές του Βορρά, όπως το Μιλάνο και το Μπέργκαμο, με τον Ιταλό επιθετικό της Σαμπντόρια Μανόλο Γκαμπιαντίνι να έχει συγκλονιστεί από το μέγεθος της τραγωδίας και να στέλνει μία συγκινητική επιστολή συμπαράστασης στους κατοίκους του Μπέργκαμο.

"Αγαπημένο Μπέργκαμο.

Σου αφιερώνει αυτές τις αράδες, ενώ περνάς τρομερές στιγμές, ένας μπεγκαμάσκο, που έχει πει να λίγα λόγια. Εμείς προτιμάμε τις πράξεις ή τις μικρές χειρονομίες που αξίζουν παραπάνω από χίλιες λέξεις.

Σε αυτές τις εβδομάδες που κάνουν την καρδιά σου να σπαράζει, όμως, δεν καταφέρνω να μην αφιερώσω τη σκέψη μου σε σένα ενώ κοιτάζω τις πιο επώδυνες εικόνες που θα μπορούσα να φανταστώ.

Χτυπήματα στην καρδιά που πονάνε. Εσύ, Μπέργκαμο, είσαι πάρα πολύ δυνατό για να νικηθείς. Για να λυγίσεις, σκέψου, χρειάστηκε ένας εχθρός του χειρότερου είδους, που δεν τον είχαμε δει ποτέ πριν. Ύπουλος, μοχθηρός, αόρατος. Για να σε λυγίσει αλλά όχι για να σε νικήσει.

Εγώ, Μπέργκαμο, ως μπεργκαμάσκο που δεν ξεχνάει τις ρίζες του, σου στέλνω την αγκαλιά και τη συμπαράστασή μου, να σε συνοδεύσει για να ξανασηκωθείς. Πιο δυνατό από πριν.

Επειδή δεν έχω αμφιβολίες πως αυτό θα γίνει. Επειδή ο λαός σου είναι εργάτες, που παλεύουν και ιδρώνουν αγόγγυστα, που πολεμάει τις δυσκολίες με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια, χωρίς να παραπονιέται.

Με τη βαθιά πεποίθηση πως θα ξεπληρωθουν για όλο αυτό τον αγώνα τους. Μπέργκαμο, συνέχισε να παλεύεις", αναφέρει χαρακτηριστικά ο φορ της Σαμπντόρια, που έχει γεννηθεί στο Καλτσινάτε, πόλη που ανήκει στην επαρχία του Μπέργκαμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κορονοϊός: Ο Φλικ βλέπει το κεκλεισμένων ως μόνη λύση να τελειώσει η σεζόν
Κορονοϊός: Ο Φλικ βλέπει το κεκλεισμένων ως μόνη λύση να τελειώσει η σεζόν  
 
SHARE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK

 

HIGHLIGHTS