ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Η Μπαρτσελόνα εξετάζει μείωση μισθών

Barcelona's Lionel Messi reacts during the Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Barcelona at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Sunday, March 1, 2020. (AP Photo/Manu Fernandez)
Barcelona's Lionel Messi reacts during the Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Barcelona at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Sunday, March 1, 2020. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Η Μπαρτσελόνα εξετάζει λύσεις για ν' αντιμετωπίσει τις οικονομικές απώλειες λόγω κορονοϊού κι ένα από τα σενάρια που έπεσαν στο τραπέζι είναι και η μείωση μισθών των παικτών της. Στόχος η δημιουργία ενιαίου μετώπου σε όλη την Ευρώπη.

Η Ισπανία δέχεται τεράστια πλήγμα από τον κορονοϊό με τον αριθμό των νεκρών ν' ανέρχεται σε 1.002 και εκείνον των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε 19.980.

Πλήγμα δέχεται και η ισπανική οικονομία, όπως κι όλων των χωρών ανά τον κόσμο. Η ποδοσφαιρική βιομηχανία δεν μπορεί ν' αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα, καθώς η δραστηριότητα ανεστάλη σχεδόν (υπάρχουν μερικές μόνο χώρες στις οποίες παίζεται ακόμη μπάλα) σε όλη την υφήλιο χωρίς να είναι δεδομένος ο χρονικός ορίζοντας επιστροφής στη δράση.

Ο Θέμης Καίσαρης σας εξήγησε γιατί ποδοσφαιρικές διοργανώσεις θα αρχίσουν πάλι, καθώς το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να αντέξει το οικονομικό κραχ με το οποίο το απειλεί ο κορονοϊός.

Ανώτατα στελέχη της Μπαρτσελόνα υπό τον πρόεδρο, Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου, είχαν τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή (20/3) προκειμένου ν' αναλύσουν τα σενάρια για την επόμενη ημέρα μετά το τέλος της περιπέτειας.

Ο CEO της ομάδας της Βαρκελώνης, Όσκαρ Γκράου, έβαλε στο τραπέζει το θέμα της μείωσης μισθών στους αστέρες της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της καταλανικής, Sport, η Μπαρτσελόνα θα έλθει σε επικοινωνία τόσο με τις υπόλοιπες ομάδες της ισπανικής Liga, όσο και με αυτές που συμμετέχουν στο Champions League προκειμένου να σχηματίσουν ενιαίο μέτωπο στο ποδόσφαιρο και να εφαρμοστεί παντού αυτή η μέθοδος.

Σύμφωνα με τον Όσκαρ Γκράου θα δημιουργηθεί μεγάλη τρύπα στα έσοδα από τα εισιτήρια, το merchandising (τα καταστήματα είναι κλειστά), τα τηλεοπτικά σε Ισπανία (La Liga) και Ευρώπη (Champions League).

Αυτή τη στιγμή δεν μιλάμε για ειλημμένη απόφαση, αλλά για ένα σενάριο που εξετάζεται σοβαρά. Δεν αναφέρεται, επίσης, το ποσοστό της ενδεχόμενης μείωσης.

Photo credits: AP Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ