ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Η FIFA επεκτείνει επ'αόριστον τη σεζόν 2019-20

The FIFA logo at the FIFA headquarter in Zurich, Switzerland, Monday, October 29, 2007. FIFA's executive committee has voted unanimously on Monday to end its policy of rotating the hosting of World Cups through its six continental confederations.  (KEYSTONE/Steffen Schmidt)(KEYSTONE/Steffen Schmidt)
The FIFA logo at the FIFA headquarter in Zurich, Switzerland, Monday, October 29, 2007. FIFA's executive committee has voted unanimously on Monday to end its policy of rotating the hosting of World Cups through its six continental confederations. (KEYSTONE/Steffen Schmidt)(KEYSTONE/Steffen Schmidt) AP PHOTO/KEYSTONE, STEFFEN SCHMIDT

Η FIFA αναμένεται εντός των επόμενων 48 ωρών να ανακοινώσει την επέκταση επ'αόριστον της σεζόν 2019-20, ώστε να υπάρχουν περιθώρια να ολοκληρωθεί όποτε αυτό είναι εφικτό. Αλλάζει το διάστημα της μεταγραφικής περιόδου και δίνεται δικαίωμα στις ομάδες να επεκτείνουν τα συμβόλαια των παικτών που λήγουν στις 30 Ιουνίου.

Απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα σε ό,τι αφορά στον τρόπο ολοκλήρωσης της σεζόν αναμένεται να δώσει η FIFA εντός των επόμενων 48 ωρών.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του " The Athletic", η Παγκόσμια Ομοσπονδία θα ανακοινώσει τη διεύρυνση της σεζόν και μετά τις 30 Ιουνίου προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα στις λίγκες να ολοκληρώσουν κανονικά τα εγχώρια πρωταθλήματα που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό. M' αυτό τον τρόπο και η UEFA θα μπορέσει απρόσκοπτη να τελειώσει τη σεζόν αρμονικά στο Champions League και το Europa League.

Ωστόσο, για να συμβούν τα παραπάνω, θα πρέπει παράλληλα η FIFA να προχωρήσει στην αλλαγή του διαστήματος που έχουν δικαίωμα οι ομάδες να πραγματοποιήσουν μεταγραφές, ενώ την ίδια στιγμή θα προσφέρεται η δυνατότητα στις ομάδες να επεκτείνουν για λίγους μήνες τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών που λήγουν στις 30 Ιουνίου.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ "ΑΝΑΣΑ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΙΓΚΕΣ

Το αναλυτικό πλάνο για το πότε και το πώς αναμένεται να γίνει γνωστό το αργότερο μέχρι την Τετάρτη (8/4), με τις περισσότερες λίγκες και ειδικά τις κορυφαίες, να θέλουν όσο τίποτα την ομαλή ολοκλήρωση της σεζόν, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η οικονομική ζημιά θα είναι τεράστια και ανυπολόγιστη σε βάθος χρόνου.

Το δεδομένο είναι πως η επόμενη σεζόν δεν πρόκειται να αρχίσει πριν από τα τέλη Σεπτεμβρίου/αρχές Οκτωβρίου, ενώ μένει να φανεί κι αν θα υπάρξει διαφοροποίηση στο καλεντάρι από την στιγμή που υπάρχει και το Euro το επόμενο καλοκαίρι.

Photo Credits: AP Photo/Keystone, Steffen Schmidt

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ