Κορονοϊός: Επιστροφή μέχρι 27 Ιουνίου ή αντίο στη σεζόν στην Ισπανία

Οι ομάδες της ισπανικής Liga επανέλαβαν στην τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας (30/3) την πρόθεση να τελειώσει η σεζόν, ωστόσο έθεσαν ως deadline την 27η Ιουνίου. Εάν δεν έχει επιστρέψει μέχρι τότε η δράση, αντίο στη σεζόν.

Ο κορονοϊός έχει αφήσει 7.424 νεκρούς στην Ισπανία, με τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ν' ανέρχεται σε 85.199 σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις.

Οι ομάδες της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας του πρωταθλήματος της χώρας και το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών συμμετείχαν σε τηλεδιάσκεψη το πρωί της Δευτέρας (30/3) στην οποία επαναδιατυπώθηκε η πρόθεση να τελειώσει η σεζόν.

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης κατέστη σαφές ότι εγκαταλείπεται κάθε ιδέα επιστροφής στη δράση στα τέλη Απριλίου, ή τις αρχές Μαΐου.

Ωστόσο τέθηκε κι ένα deadline. Είναι η ημερομηνία της 27ης Ιουνίου. Εάν μέχρι τότε λόγω κορονοϊού δεν έχει επιστρέψει η δράση στην Ισπανία, τότε δεν υπάρχει πιθανότητα να ολοκληρωθεί η σεζόν.

"Εάν μέχρι τότε δεν λειτουργεί κανονικά η χώρα, η καταστροφή του ποδοσφαίρου θα είναι η λιγότερο σημαντική", εξήγησε στη Marca ένας εκ των προέδρων συμμετεχόντων στην τηλεδιάσκεψη.

Σε τέτοια περίπτωση - που η σεζόν ξεκινήσει 27 Ιουνίου - μιλάμε για συνεχόμενα ματς (και μεσοβδόμαδα) και ολοκλήρωση του πρωταθλήματος στις αρχές Αυγούστου.

Το πιθανότερο σενάριο σε περίπτωση επιστροφής στη δράση είναι να διεξαχθούν τα ματς κεκλεισμένων των θυρών - "δεν χρειάζεται να εκθέσουμε τους θεατές σε κίνδυνο" - ενώ επικρατεί η αισιοδοξία ότι η υψηλότερες θερμοκρασίες των καλοκαιρινών μηνών θα περιορίσουν ενδεχόμενη μεταδοτικότητα της νόσου.

Photo credits: AP Images

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

HIGHLIGHTS

PODCAST ΣΤΟ SPORT24.GR

Κάνε και το Podcast άνω κάτω

Ο Γρηγόρης Γεωργάτος μιλάει σπάνια, αλλά όταν το κάνει, τα λέει όλα χύμα και τσουβαλάτα. Ο Παντελής Διαμαντόπουλος στο τρίτο Show must go on φιλοξενεί το -πιθανότατα- καλύτερο αριστερό μπακ που έβγαλε η Ελλάδα και το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικό.