ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Ενοχλημένος με τις ομάδες του ΝΒΑ ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Brooklyn Nets' Kevin Durant looks on during the second half of an NBA basketball game against the Los Angeles Lakers Tuesday, March 10, 2020, in Los Angeles. (AP Photo/Marcio Jose Sanchez)
AP Photo/Marcio Jose Sanchez AP PHOTO/MARCIO JOSE SANCHEZ

Την ενόχλησή του για τις ομάδες του ΝΒΑ που χρησιμοποιούν δεκάδες τεστ για τον κορονοϊό εξέφρασε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης. "Αυτοί οι έλεγχοι είναι για τους ασθενείς, όχι για τους πλούσιους", είπε χαρακτηριστικά.

Οι Νετς υποβλήθηκαν με δικά τους έξοδα , σε ιδιωτικό εργαστήριο, σε εξετάσεις για να διαπιστώσουν αν έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό , τέσσερις παίκτες της ομάδας βρέθηκαν θετικοί ( ένας εκ των οποίων είναι ο Κέβιν Ντουράντ ), ωστόσο ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης δήλωσε ενοχλημένος και από την ομάδα του Μπρούκλιν, αλλά και από όσες έχουν άμεση πρόσβαση σε ομαδικά τεστ για τον θανατηφόρο ιό.

" Τους εύχομαι ταχεία ανάρρωση, όμως με κάθε σεβασμό, δεν γίνεται μια ολόκληρη ομάδα να εξετάζεται για τον κορονοϊό την ώρα που υπάρχουν άσθενείς σε κρίσιμη κατάσταση και περιμένουν να εξεταστούν. Αυτοί οι έλεγχοι δεν πρέπει να υπάρχουν για τους πλούσιους, αλλά για τους αρρώστους" ήταν η θέση του Μπιλ ντε Μπλάζιο, η οποία έχει ήδη ενοχλήσει πολλούς στο ΝΒΑ ειδικά από τη στιγμή που οι Νετς χρησιμοποίησαν δικά τους χρήματα για να υποβληθούν στη σχετική εξέταση.

Κάτι παρόμοιο βέβαια συμβαίνει και σε άλλες περιπτώσεις, με τους Αμερικανούς πολίτες να γκρινιάζουν για την ευκολία με την οποία έχουν πρόσβαση σε αυτά τα τεστ ηθοποιοί, επιχειρηματίες, άνθρωποι των τεχνών που διαθέτουν οικονομική άνεση και δεν θέλουν να ρισκάρουν την υγεία τη δική τους, αλλά και όσων βρίσκονται γύρω τους.

H αντίδραση του ΝΒΑ, ήταν άμεση, με τον Μάικ Μπας να εξηγεί πως: " Οι παίκτες της Λίγκας έχουν άμεση επαφή ο ένας με τον άλλο, αλλά και με το κοινό, ενώ ταξιδεύουν συχνά με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης του ιού. Ελπίζω ότι η κίνηση των αθληρών να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους να έχει βοηθήσει τον κόσμο να ακολουθήσει τις οδηγίες που έχουν δοθεί".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ