ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: "Δύσκολα θα ξαναδούμε τένις μέσα στο 2020"

Spain's Rafael Nadal, right, is congratulated by Greece's Stefanos Tsitsipas after winning their semifinal at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Thursday, Jan. 24, 2019.(AP Photo/Andy Brownbill)
Spain's Rafael Nadal, right, is congratulated by Greece's Stefanos Tsitsipas after winning their semifinal at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Thursday, Jan. 24, 2019.(AP Photo/Andy Brownbill) AP PHOTO/ANDY BROWNBILL

Ο διευθύνων δύμβουλος της αυστραλιανής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, Κρεγκ Τιλί, εξέφρασε την ανησυχία του για την εξέλιξη του Tour μέσα στο 2020.

Ο 58χρονος Αυστραλός πιστεύει πως δύσκολα θα διεξαχθεί άλλο τουρνουά μέσα στο 2020, με την πανδημία του κορονοϊού να αναβάλλει επ’ αόριστον την αγωνιστική δράση σε ΑΤΡ και WTA.

Παρά το γεγονός ότι έχει αποφασιστεί από τους υπεύθυνους των δυο Ομοσπονδιών η αναστολή της λειτουργίας τους μέχρι τις 7 Ιουνίου, ο Κρεγκ Τιλί πιστεύει ότι δεν θα ξαναδούμε τένις μέχρι τον Ιανουάριο του 2021. Αναλυτικά όσα είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του σε μέσο της χώρας του:

"Η προσωπική μου άποψη είναι πως το τένις δεν θα επιστρέψει μέσα στο 2020. Είναι πολύ δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο σύμφωνα με αυτά που ακούω και μαθαίνω.

Θα υπάρχουν προβλήματα για καιρό με τις μετακινήσεις και για αυτό το λόγο πιστεύω πως το τένις θα είναι το τελευταίο άθλημα που θα επιστρέψει στην κανονικότητα.

Εμείς προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο και ελπίζουμε στο καλύτερο, αλλά τα στοιχεία δεν είναι ενθαρρυντικά. Έχουμε ξεκινήσει ήδη να σχεδιάζουμε το Αυστραλιανό Όπεν 2021, αλλά μέχρι τότε έχουμε να περάσουμε πολλές δοκιμασίες. Το Tour θα αλλάξει ολοκληρωτικά τους επόμενους μήνες. Αν γίνουν διοργανώσεις, θα είναι ελάχιστες και θα είναι εκτός προγράμματος.

Δεν ξέρω αν επηρεαστεί και η έναρξη της σεζόν του 2021, αλλά μπορεί να συμβεί και αυτό. Μακάρι να ξυπνήσουμε αύριο και να ανακαλυφτεί ότι υπάρχει εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Το ευχόμαστε όλοι αυτό, αλλά με τα υπάρχοντα δεδομένα νομίζω ότι δεν θα δούμε άλλο τένις μέσα στο 2020”.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ