ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Αυτό είναι το σχέδιο της UEFA

UEFA President-elect Aleksander Ceferin, right, and UEFA  Chief of Press Pedro Pinto are silhouetted  against an UEFA logo , at the end of a vote for an new UEFA president, in Athens, on Wednesday, Sept. 14, 2016. UEFA elected Aleksander Ceferin to succeed Michel Platini as president on Wednesday, replacing one of the greats of soccer with a largely unknown Slovenian lawyer to lead the European game. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)
UEFA President-elect Aleksander Ceferin, right, and UEFA Chief of Press Pedro Pinto are silhouetted against an UEFA logo , at the end of a vote for an new UEFA president, in Athens, on Wednesday, Sept. 14, 2016. UEFA elected Aleksander Ceferin to succeed Michel Platini as president on Wednesday, replacing one of the greats of soccer with a largely unknown Slovenian lawyer to lead the European game. (AP Photo/Thanassis Stavrakis) AP

Με νεότερη της ανακοίνωση η UEFA και όλες οι αρμόδιες επιτροπές ανακοίνωσαν τις αποφάσεις που πάρθηκαν για τις εθνικές ομαδες και την αναβολή των ευρωπαϊκών διοργανώσεων αλλά και τι θα ισχύσει για τα πρωταθλήματα.

Η UEFA λίγη ώρα μετά την επίσημη ανακοίνωση της για την αναβολή του Euro 2020 έβγαλε νέα ανακοίνωση την οποία υπογράφουν και όλες οι αρμόδιες επιτροπές αναφορικά με το πλάνο της από εδώ και στο εξής.

Τόσο για τις Εθνικές ομάδες και τις αναβολές όλων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων υπό την αιγίδα της αλλά και τι θα γίνει από εδώ και στο εξής στα εγχώρια πρωταθλήματα αλλά και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της σεζόν 2020-21.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση που υπογράφει η UEFA και όλες οι επιτροπές αναφέρει:

Για τα πρωταθλήματα:

Ό στόχος είνα να τελειώσουν όλες οι διοργανώσεις, τόσο οι εθνικές όσο και το Champions και το Europa League. Τελική επιθυμητή ημερομηνία είναι η 30η Ιουνίου, αν το επιτρέψουν οι καταστάσεις και η υγεία των παικτών.

Πιθανό το σενάριο για ευρωπαϊκούς αγώνες τα Σαββατοκύριακα και πρωταθλήματα μεσοβδόμαδα.

Πιθανό το σενάριο να γίνουν μετατροπές στα προκριματικά αν η σεζόν δεν ολοκληρωθεί μέχρι 30 Ιουνίου.

Ομάδες εργασίας:

Μία ομάδα εργασίας θα δουλέψει στο καλεντάρι, με εκπροσώπους της UEFA, των πρωταθλημάτων και των ομάδων, ώστε να βρεθεί το πως θα επιτευχθεί ο στόχος της ολοκλήρωσης των διοργανώσεων.

Μία άλλη ομάδα εργασίας θα δουλέψει στα μέτρα για την αντιμετώπιση των οικονομικών ζημιών που έχει ήδη προκαλέσει και θα συνεχίσει να προκαλεί η πανδημία.

Για τις εθνικές ομάδες:

Τα ματς των playoff για το Euro 2020 που ήταν προγραμματισμένα για τον Μάρτιο θα αναβληθούν έως το διεθνές παράθυρο του Ιουνιου, και τότε να εξεταστεί ξανά η κατάσταση.

Η τελική φάση του Euro 2020 που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί από τις 12 Ιουνίου εως τις 12 Ιουλίου 2020 θα αναβληθεί και θα διεξαχεί από τις 11 Ιουνίου έως τις 11 Ιουλίου 2021. Αυτό θα βοηθήσει ώστε το Euro 2020 να αποτελέσει μια μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου για όλους τους οπαδούς τους σε όλη την υφήλιο.

Οι προκριματικοί αγώνες, η 3η και 4η αγωνιστική, που είχε προγραμματιστεί για τον Ιούνιο του 2021 θα προγραμματιστεί ξανά.

Η τελική φάση του UEFA Nations League και η τελική φάση του UEFA U21 και η τελική φάση του Euro 2021 των γυναικών που είχαν προγραμματιστεί το διάστημα Ιούνιος και Ιούλιος 2021 θα προγραμματιστούν ξανά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ