ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Αναβολή αγώνα στη Βενετία από τη FIBA

Κορονοϊός: Αναβολή αγώνα στη Βενετία από τη FIBA

Την ώρα που η EuroLeague επιμένει στη διεξαγωγή του Αρμάνι - Ολυμπιακός, η FIBA έκανε το... λογικό, αναβάλλοντας παιχνίδι για το EuroCup γυναικών στη Βενετία, ανάμεσα στη Βενέτσια και τη Τζιρόνα.

Η Ιταλία έχει μπει σε "κόκκινη ζώνη", τα θύματα και τα κρούσματα από τον κορονοϊό αυξάνονται διαρκώς, ενώ παιχνίδια ευρωπαϊκών διοργανώσεων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, είτε αναβάλλονται, είτε βρίσκονται στον αέρα μετά την κατηγορηματική άρνηση των ομάδων να ταξιδέψουν στη χώρα που έχει πληγεί όσο καμία άλλη ευρωπαϊκή από την επιδημία.

Ακόμη και χωρίς την πίεση των συλλόγων που αρνούνται να βρεθούν στην Ιταλία, όμως, γίνεται το λογικό και αυτονόητο: Αναβάλλεται η διεξαγωγή αγώνων εντός της "κόκκινης ζώνης". Αυτό έκανε και η FIBA, η οποία ανακοίνωσε ότι η αναμέτρηση που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στη Βενετία την Πέμπτη 12/3, ανάμεσα στη Βενέτσια και τη Τζιρόνα για το EuroCup γυναικών δεν θα διεξαχθεί λόγω της κατάστασης στη χώρα.

Αναβολή από τη Διεθνή Ομοσπονδία μπάσκετ αποφασίστηκε και ανακοινώθηκε για δύο ακόμη αγώνες: Πρόκειται για το Εκατέρινμπουργκ - BLMA για τη EuroLeague γυναικών, αφού η γαλλική ομάδα δεν ήθελε να ταξιδέψει στη Ρωσία, όπως και για το Ντιναμό Κουρσκ - Αβενίδα για το EuroCup γυναικών, αφού ούτε οι Ισπανοί ήθελαν να βρεθούν στη Ρωσία.

Τρεις αναμετρήσεις αναβλήθηκαν, η μία επί ιταλικού εδάφους, λίγο μετά την ξεκάθαρη θέση και μίας ισπανικής ποδοσφαιρικής ομάδας, της Χετάφε ότι δεν θα ταξιδέψει στο Μιλάνο για το ματς του Europa League με την Ίντερ. Αντίθετα, η EuroLeague απέρριψε το αίτημα του Ολυμπιακού για αναβολή του αγώνα με την Αρμάνι (12/3).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ