ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Αναβλήθηκε ο Γύρος της Γαλλίας, κινδυνεύει για πρώτη φορά μετά από 84 χρόνια

Colombia's Egan Bernal wearing the overall leader's yellow jersey, center, rides past the Arc de Triomphe on the Champs-Elysees during the twenty-first stage of the Tour de France cycling race over 128 kilometers (79.53miles) with start in Rambouillet and finish in Paris, France, Sunday, July 28, 2019. (AP Photo/Thibault Camus)
Colombia's Egan Bernal wearing the overall leader's yellow jersey, center, rides past the Arc de Triomphe on the Champs-Elysees during the twenty-first stage of the Tour de France cycling race over 128 kilometers (79.53miles) with start in Rambouillet and finish in Paris, France, Sunday, July 28, 2019. (AP Photo/Thibault Camus) AP

Αναβλήθηκε ο Γύρος της Γαλλίας, με τους διοργανωτές να αναζητούν νέες ημερομηνίες αλλά να αντιλαμβάνονται ότι η ακύρωσή του για πρώτη φορά μετά από το 1946 είναι πλέον πολύ πιθανή.

Πριν από μερικές εβδομάδες ήταν το Grand Prix του Μονακό που ακυρώθηκε εξαιτίας του κορονοϊού , σε μια ιστορική αποφαση καθώς ήταν ο πιο παλιός αγώνας της Φόρμουλα 1 και εκείνος με τις περισσότερες διαδοχικές παρουσίες στο καλεντάρι του πρωταθλήματος. Σήμερα (14/4) ήρθε η σειρά του Γύρου της Γαλλίας να αναβληθεί, χωρίς προς το παρόν να είναι ξεκάθαρο αν θα διεξαχθεί σε εναλλακτικές ημερομηνίες ή αν θα ακυρωθεί για πρώτη φορά μετά από το 1946.

Ο Γύρος ήταν προγραμματισμένος για τις 27 Ιουνίου, ωστόσο η πανδημία δεν επιτρέπει την εκκίνησή του. " Με δεδομένο ότι είναι απίθανο να ξεκινήσει την προγραμματισμένη ημερομηνία, βρισκόμαστε σε επαφή με την παγκόσμια ομοσπονδία ποδηλασίας για να βρούμε νέες ημερομηνίες" ήταν η αντίδραση των διοργανωτών, λίγη ώρα μετά από την απόφαση του Εμανουέλ Μακρόν να απαγορεύσει όλα τα δημόσια events μέχρι τουλάχιστον τα μέσα Ιουλίου.

Ο φετινός αγώνας αποτελείται από 21 διαδρομές, με τη μεγαλύτερη όλων να έχει μήκος 135 μιλίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ