ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: 97 νέα κρούσματα το τελευταίο τετραήμερο - Επανέρχεται η καθημερινή ενημέρωση

Στιγμιότυπα από την κλινική COVID-19 στο νοσοκομείο "ΣΩΤΗΡΙΑ",ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό.Παρακολουθόντας μια βάρδια νοσηλεύτριας κατά την επισκεψή της στους θαλάμους των ασθενών.Σε αυτήν την κλινική,νοσηλεύονται αποκλειστικά ασθενείς με τον Covid-19,Παρασκευή 24 Απριλίου 2020 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Στιγμιότυπα από την κλινική COVID-19 στο νοσοκομείο "ΣΩΤΗΡΙΑ",ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό.Παρακολουθόντας μια βάρδια νοσηλεύτριας κατά την επισκεψή της στους θαλάμους των ασθενών.Σε αυτήν την κλινική,νοσηλεύονται αποκλειστικά ασθενείς με τον Covid-19,Παρασκευή 24 Απριλίου 2020 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα κατά 97 εντός των τελευταίων τεσσάρων ημερών, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Δευτέρας. Η εμφάνιση κρουσμάτων σε διάφορες περιοχές στη χώρα αλλά και η χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων οδήγησαν στην απόφαση για τακτική γραπτή ενημέρωση.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας 97 νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας, αριθμός που αφορά στις τελευταίες 4 ημέρες. Από τα 97 κρούσματα, τα 30 αφορούν ταξιδιώτες από το εξωτερικό (Γερμανία), και τα 29 εντοπίστηκαν στο πλαίσιο οργανωμένων μαζικών ελέγχων στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3049, εκ των οποίων το 55,2% αφορά άνδρες.

Επίσης τα 690 κρούσματα (22,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1735 (56.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα 10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών. 4 (40.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 80% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Θετικό είναι το γεγονός ότι 115 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 182 θανάτους συνολικά στη χώρα. 55 (30.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Οι αρχές παρακολουθούν στενά την κατάσταση και αν χρειαστεί τις επόμενες μέρες θα ληφθούν έκτακτα αυστηρά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας τόσο από την είσοδο κρουσμάτων από το εξωτερικό, όσο και για εγχώριες εστίες κρουσμάτων. Συγκεκριμένα, θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο καραντίνας σε περιοχές, ειδικά στην Ξάνθη, αλλά και η απαγόρευση πτήσεων από συγκεκριμένες πόλεις του εξωτερικού.

Αύριο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται πτήσεις που θα κρίνουν τις επόμενες κινήσεις.

Επίσης στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης λήφθηκαν τις τελευταίες μέρες συνολικά περισσότερα από 3.000 δείγματα. Πάνω από 2.700 από τον ΕΟΔΥ και περίπου 400 από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Νωρίτερα, τέλος, έγινε γνωστό από το Υπουργείο Υγείας πως ο ΕΟΔΥ θα εκδίδει ξανά καθημερινά στις 18:00, έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορονοϊό SARS-CoV-2.

ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στην αλλαγή της επικοινωνιακής πολιτικής ανακοίνωσης των στοιχείων για την πορεία της επιδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, προχώρησε το Υπουργείο Υγείας ξεκινώντας από σήμερα και πάλι την ανάρτηση της ημερήσιας επιδημιολογική έκθεσης στο site του ΕΟΔΥ. Η ενημέρωση θα είναι μόνο γραπτή και δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρξει και κάποια έκτακτη τις επόμενες ημέρες ζωντανή ενημέρωση. Αιτία της επαναφοράς φαίνεται να αποτελεί η παραφιλολογία για την εμφάνιση κρουσμάτων αλλά και η χαλάρωση των μέτρων από πλευράς μερίδας πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι οι κ.κ. Σωτήρης Τσιόδρας - αρχικά μόνος - και κ. Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωναν τους πολίτες από τις 26 Φεβρουαρίου και για 72 ημέρες . Οι καθημερινές ενημερώσεις από το υπουργείο Υγείας για την πορεία του ιού στη χώρα είχαν γίνει μάλιστα η κορυφαία στιγμή στην ελληνική τηλεόραση.

Εν συνεχεία η ενημέρωση από τις 26 Μαΐου εξακολούθησε να είναι καθημερινή αλλά με γραπτή αναφορά και το τελευταίο διάστημα οι ανακοινώσεις καθιερώθηκε να γίνεται μια φορά την εβδομάδα.

"Είναι τώρα η ώρα που δεν χρειάζεται η τακτική ενημέρωση. Το πραγματικό R (βαθμός μετάδοσης του ιού) ήταν χθες το βράδυ 0,33. Θα έχουμε καθημερινή γραπτή αναφορά μέχρι τις 31 Μαΐου. Και έπειτα θα υπάρχει μια ανακοίνωση την εβδομάδα από το υπουργείο Υγείας", είχαν πει Τσιόδρας και Χαρδαλιάς στην τελευταία τους τηλεοπτική ενημέρωση.

Οι τελευταίες βέβαια αναφορές για διάσπαρτα ανά την Ελλάδα κρούσματα, φαίνεται να κατέστησε αναγκαία την ενημέρωση ώστε να γνωρίζουμε όλοι ότι ο ιός δεν έχει εξαλειφθεί.

Πηγή: News247

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ