ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: 15 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Κορονοϊός: 15 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Αύξηση κρουσμάτων του κορονοϊού κατά 15 στην Ελλάδα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, το απόγευμα της Πέμπτης. Συνολικά έχουν καταγραφεί στη χώρα μας 2678 κρούσματα και 148 θάνατοι.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδραςανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης 15 νέα κρούσματα κορονοϊούστη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 2678. Τα9 κρούσματα συνδέονται με αθροίσεις κρουσμάτων υπό διερεύνηση

O κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε επίσης ότι το τελευταίο 24ωρο έχει καταγραφεί ένας νέος θάνατος, με τον συνολικό αριθμό στην Ελλάδα να φτάνει τους 148, οι 40 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 93.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 33 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 8 (24.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 97.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 85 ασθενείς, έχουν εξέλθει των ΜΕΘ. Από το σύνολο των κρουσμάτων το 55,6% άνδρες αφορά άνδρες. Τα 603 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 1.340 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 90.043 κλινικά δείγματα

Σύμφωνα με τον κύριο Τσιόδρα, σε αυτήν την φάση της επιδημίας είναι σημαντικό να αναγνωρίζονται έγκαιρα συρροές και αυτό κατά κανόνα θα συμβαίνει και σε δομές υγείας που παραμένουν όλο αυτόν τον καιρό σε επαγρύπνηση καθώς και σε άλλες κλειστές δομές. Έτσισε συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσης περί κρουσμάτων σε υγειονομική δομή των Ενόπλων Δυνάμεων και μετά από συνεργασία ΓΕΕΘΑ με ΕΟΔΥ, έγινε επιτόπια επίσκεψη στον εν λόγω χώρο, όπου η πλήρης διερεύνηση της διασποράς του ιού συνεχίζεται με συγκεκριμένο επιστημονικό σχέδιο, ολοκληρώνεται σταδιακά εκτεταμένος εργαστηριακός έλεγχος που θα εξασφαλίσει την επιτυχή απόκριση με την λήψη των κατάλληλων μέτρων από την επιτροπή ελέγχου λοιμώξεων του νοσοκομείου.

Πηγή: News247

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ