ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κολύμβηση: Η δωρεά της Χόζου για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Hungary's Katinka Hosszu celebrates after winning the women's 200m individual medley final at the World Swimming Championships in Gwangju, South Korea, Monday, July 22, 2019. (AP Photo/Lee Jin-man)
Hungary's Katinka Hosszu celebrates after winning the women's 200m individual medley final at the World Swimming Championships in Gwangju, South Korea, Monday, July 22, 2019. (AP Photo/Lee Jin-man) AP PHOTO/LEE JIN-MAN

Η Κατίνκα Χόζου έδωσε περίπου 4.000 ευρώ για την ενίσχυση της έρευνας για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και παράλληλα βοηθά στην προώθηση σχετικού εράνου.

Δίχως αμφιβολία είναι η μεγάλη κυρία της κολύμβησης και δίπλα στο όνομα της θα βρει κανείς πολλά μετάλλια και ρεκόρ. Η Κατίνκα Χόζου εχει στην κατοχή 40 μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Η 30χρονη κολυμβήτρια αυτή τη φορά διακρίθηκε για κάτι που έκανε εκτός πισίνισας.

Η Χόζου έκανε γνωστό ότι δίνει 1,5 εκατομμύριο φιορίνια Ουγγαρίας, δήλαδή περίπου 4.100 ευρώ, για να βοηθήσει τη μάχη που δίνεται για την εξεύρεση εμβολίου κατά του κορονοϊού. Η δράση της όμως δεν σταματά εκεί, αφού είναι ένα από τα κεντρικά πρόσωπα σε έρανο που διεξάγεται για τη συγκέντρωση χρημάτων για αυτόν τον σκοπό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ