ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κανέλλος Γαρμπής στο Sport24.gr: "Στην Ιταλία στην αρχή το πήραμε στην πλάκα"

Α2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΑΜΥΝΤΑΣ - ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Α2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΑΜΥΝΤΑΣ - ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

O Έλληνας καλαθοσφαιριστής που αγωνίζεται στην Ιταλία, Κανέλλος Γαρμπής, μίλησε στο Sport24.gr για την κατάστασή που επικρατεί στη γειτονική χώρα, η οποία αποτελεί το επίκεντρο του κορονοϊού στην Ευρώπη.

Μετά το πέρασμά του από την G-League και τους Ουισκόνσιν Χερντς, την θυγατρική ομάδα των Μιλγουόκι Μπακς, ο Κανέλλος Γαρμπής αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στην Ευρώπη. Έτσι, τον Ιανουάριο μετακόμισε στην Ιταλία, όπου αγωνίζεται πλέον για λογαριασμό της Ιρπίνια στην Serie C.

Όμως, η ομαλή ζωή στη γειτονική χώρα, όπως και σε ολόκληρο τον κόσμο, διαταράχθηκε με την εξάπλωση του κορονοϊού. Μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις ερήμωσαν, κράτη παίρνουν σημαντικά μέτρα κατά του COVID-19, οι οικονομίες βρισκονται σε μεγάλο κίνδυνο, ενώ ο αθλητισμός τίθεται πλέον σε δεύτερη και τρίτη μοίρα με τις διεθνείς και εγχώριες διοργανώσεις να έχουν μπει στον "πάγο".

Η χώρα που έχει χτυπηθεί περισσότερο στην Ευρώπη και αποτελεί το επίκεντρο του κορονοϊού είναι η Ιταλία, με τους κατοίκους να βρίσκονται σε σκληρή καραντίνα για τον περιορισμό του ιού. Την ίδια ώρα το σύστημα Υγείας της χώρας δίνει τον δικό του αγώνα, αφού μέχρι και την Τετάρτη (18/3) το μεσημέρι είχαν καταγραφεί 31.506 κρούσματα και 2.503 θάνατοι.

Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον Κανέλλο Γαρμπή που βρίσκεται στην Ιταλία, προκειμένου να μας περιγράψει την κατάσταση: "Στην Ιταλία από τις αρχές του μήνα αναστείλανε τα πάντα μέχρι τις 3 Απριλίου. Στην αρχή το είχαμε πάρει στην πλάκα και ειδικότερα επειδή η κατάσταση ήταν δύσκολη στο βορρά (π.χ. Μιλάνο), στο νότο ο κόσμος ήταν πιο χαλαρός.

Τώρα η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, ο κόσμος ανησυχεί πολύ, πεθαίνει κόσμος κάθε μέρα και πλέον δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις. Όσοι κυκλοφορούν έχουν ειδικές άδειες, τηρούν αποστάσεις ενός μέτρου, υπάρχει αστυνομία παντού.Στο σούπερ μάρκετ μπαίνεις με άδεια από την αστυνομία και υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός που μπορεί να ψωνίζει κάθε μέρα. Μόνο φαρμακείο και σούπερ μάρκετ μπορείς να πας".

Παρόμοια μέτρα έχουν ληφθεί πλέον και στην Ελλάδα, με την αντίθεση ότι στην Ιταλία η μακρά ολική καραντίνα και οι καθημερινοί θάνατοι έχουν επισκιάσει τα πάντα. Ο φόβος, όμως, όπως μας αναφέρει ο Έλληνας μπασκετμπολίστας, έχει αρχίσει να δίνει τη θέση του στην αισιοδοξία: "Υπήρχε πολύ φόβος γιατί τα κρούσματα αυξάνονταν δραματικά συνεπώς υπήρχαν πολλοί θάνατοι κυρίως από ηλικιωμένους. Τώρα που ο κόσμος κατάλαβε τι συμβαίνει έχει μείνει μέσα, κάνει αυτό που πρέπει και όσο ανοίγει ο καιρός γίνεται σύμμαχος.

Η αισιοδοξία έχει επιστρέψει και αν δεις πολλοί βγαίνουν στα μπαλκόνια και τραγουδούν και χειροκροτούν. Πιστεύω ότι όταν τελειώσει όλοι θα έχουμε βγει πιο δυνατοί".

Δύσκολη είναι η κατάσταση και για έναν αθλητή, ο οποίος μένει μακριά από τις προπονήσεις, κάτι που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σωματικά, αλλά και πνευματικά: "Είναι πολύ δύσκολο, γιατί όσο είναι δύσκολο σωματικά είναι και πνευματικά. Όταν κάθεσαι μέσα αρκετό καιρό, ενώ είσαι υγιής, μπορεί να χάσεις τους στόχους σου, να μην είσαι συγκεντρωμένος. Προσωπικά διαβάζω περισσότερο, βλέπω παιχνίδια και γυμνάζομαι όσο μπορώ".

Η επιστροφή στην Ελλάδα ήταν μία επιλογή για τον Κανέλλο, αλλά η έλευση του κορονοϊού και στην Ελλάδα ήταν αποτρεπτικός παράγοντας: "Μου είχε περάσει από το μυαλό, ήμουν έτοιμος να φύγω με την γυναίκα μου, αλλά έβλεπα ότι και στην Ελλάδα άρχισαν να είναι δύσκολα τα πράγματα. Φοβήθηκα ότι δεν θα μπορώ να γυρίσω. Το καλό είναι ότι εδώ που μένουμε τα κρούσματα είναι ελάχιστα".

Ωστόσο, κάποια στιγμή ο "συναγερμός" θα λήξει και η ζωή θα ξαναβρεί τον δρόμο της, κάτι που ισχύει και στην περίπτωση του αθλητισμού. Πότε θα συμβεί αυτό, θα το κρίνει ο κορονοϊός: "Η αλήθεια είναι ότι συζητάνε για μέση Απριλίου, ώστε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και απο τις αρχές του μήνα να ξεκινήσουν πάλι οι προπονήσεις. Αλλά δεν είναι κάτι σίγουρο, γιατί όλα πάνε με βάση τον ιό".

Ελπίζουμε, φυσικά, η περιπέτεια αυτή να λήξει όσο τον δυνατόν πιο γρήγορα, ώστε ο κόσμος, αθλητικός και μη, να καταφέρει ξανά να ορθοποδήσει και να γυρίσει στην καθημερινότητά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ