ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλοπ σε δημοσιογράφο: "Αφού σε ανησυχεί ο κορονοϊός, γιατί δεν έμεινες στη Μαδρίτη;"

Liverpool's manager Jurgen Klopp celebrates at the end of the English Premier League soccer match between Liverpool and Bournemouth at Anfield stadium in Liverpool, England, Saturday, March 7, 2020. Liverpool won 2-1. (AP Photo/Jon Super)
Liverpool's manager Jurgen Klopp celebrates at the end of the English Premier League soccer match between Liverpool and Bournemouth at Anfield stadium in Liverpool, England, Saturday, March 7, 2020. Liverpool won 2-1. (AP Photo/Jon Super) AP PHOTO/JON SUPER

Ρεπόρτερ ρώτησε τον Γιούργκεν Κλοπ για το αν φοβάται ελέω κορονοϊού και ο Γερμανός τεχνικός τού έδωσε αποστομωτική απάντηση στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου του ενόψει Ατλέτικο (VIDEO).

Ισπανός δημοσιογράφος θέλησε να ρωτήσει τον προπονητή της Λίβερπουλ για το θέμα που είναι πλέον στα χείλη κάθε ανθρώπου σε κάθε μήκος και πλάτος της γης, με το φόβο της έξαρσης του κορονοϊού να έχει σκεπάσει και τον αθλητισμό, με τον Γερμανό να εκνευρίζεται και να τονίζει την υποκρισία της κατάστασης με μεστό λόγο:

"Είσαι από τη Μαδρίτη; Μου λες ότι δεν θα παίξεις εσύ μπάλα αύριο, αλλά το ματς δεν είναι κάτι ξεχωριστό. Είναι απλώς ένα παιχνίδι. Δεν είμαστε η κοινωνία, είμαστε απλώς ένα μέρος της και πρέπει όλοι μαζί να ανησυχούμε. Αυτό ακριβώς δεν μου αρέσει. Κάθεσαι εδώ και μου κάνεις αυτήν την ερώτηση, αλλά πήρες το αεροπλάνο από τη Μαδρίτη για να έρθεις εδώ.

Κάτσε εκεί. Έκλεισαν σχολεία, πανεπιστήμια, εσύ προφανώς ανησυχείς, αλλά πιστεύεις πως για το ποδόσφαιρο αξίζει να ταξιδέψεις. Αυτό είναι πρόβλημα όλων μας. Και δεν λύνεται με το ποδόσφαιρο. Εμείς θα κάνουμε τη δουλειά μας, εσύ κάνε τη δική σου, με πληροφορίες και όχι με τέτοιες ερωτήσεις", τόνισε ο τεχνικός των πρωταθλητών Ευρώπης ενόψει της ρεβάνς με την Ατλέτικο για τους "16" του Champions League, για να προσθέσει:

"Γιατί ανησυχείς, αφού οι παίκτες είναι όλοι καλά. Αυτό που κάνουμε, που δεν δίνουμε τα χέρια πριν από το ματς, είναι παράδειγμα για την κοινωνία. Ότι είναι καλό για όλους μας να αποφεύγουμε τις χειραψίες. Ότι δεν παίζει ρόλο ότι είναι 22 απόλυτα υγιείς παίκτες, ακόμα κι αυτοί δεν θα δώσουν τα χέρια, είναι παράδειγμα για τους πάντες εκεί έξω".

Ο Κλοπ δεν έμεινε όμως μόνο εκεί αλλά αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να γίνουν από εδώ και πέρα όλα τα παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών: "Την προηγούμενη εβδομάδα δεν απάντησα, γιατί με ρώτησαν ως προπονητή, αλλά τώρα θα απαντήσω ως άτομο. Αυτή τη στιγμή όλοι αντιλαμβάνονται ότι υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα από το ποδόσφαιρο.

Χρειάζεται χρόνος για να δοθεί λύση. Δεν γνωρίζω αρκετά το πόσο θα βοηθήσουν τα μέτρα (αναβολές και κεκλεισμένων), γιατί όταν οι φίλαθλοι δεν είναι στο γήπεδο τότε είναι σε άλλους χώρους, με πολύ κόσμο, για να δουν το ματς. Αλλά ο,τι κι αν αποφασιστεί, θα το σεβαστούμε. Όλοι έχουμε οικογένειες, παιδιά, φίλους και θέλουμε όλοι τους να είναι καλά".

"ΤΟ ΑΝΦΙΛΝΤ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΒΑΝΤΑΖ ΜΑΣ"

Φυσικά, ο Γιούργκεν Κλοπ δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στο αγωνιστικό κομμάτι της κόντρας με την Ατλέτικο, τονίζοντας πως το "Άνφιλντ" θα είναι το πλεονέκτημα των κόκκινων έναντι των Μαδριλένων.

"Δεν έχουν παίξει πολλοί παίκτες της Ατλέτικο στο Άνφιλντ στο παρελθόν και αυτό θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε. Ο κόσμος μας θα είναι το πλεονέκτημά μας και θα πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε με την εμφάνισή μας στον αγωνιστικό χώρο.

Θα πρέπει να είναι εξαιρετική γιατί αμύνονται με βάθος και απειλούν με αντεπιθέσεις. Ο κάθε παίκτης τους μπορεί να είναι επικίνδυνος και είναι μία έμπειρη ομάδα. Ξέρουν πώς να ανταποκρίνονται.

Έχω το μέγιστο σεβασμό για αυτούς όμως υπάρχουν πάντα τρόπόι και θα πρέπει να τους βρούμε το βράδυ της Κυριακής.Θα πρέπει να δείξουμε πως έχουμε μάθει πραγματικά από το πρώτο ημίχρονο (πρώτο ματς)".

Να σημειωθεί πως ο Άλισον δεν θα είναι στη διάθεση του Κλοπ στον αγώνα του Άνφιλντ με την Ατλέτικο, με τον Γερμανό να δηλώνει πως ο Βραζιλιάνος δεν ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του, με τον Τζόρνταν Χέντερσον στον αντίποδα να υπολογίζεται κανονικά από τον Γερμανό τεχνικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

H απάντηση του Κλοπ σε ερώτηση για τον κορονοϊό είναι μάθημα για όλους
Κορονοϊός: Τέλος οι χειραψίες πριν από τα ματς με απόφαση της Premier League
Κορονοϊός: Σκέψεις για κεκλεισμένων των θυρών και στην Premier League
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ