ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η αμφιλεγόμενη δήλωση του Σι Τζέι ΜακΚόλουμ για το 1/3 των παικτών που έχει πρόβλημα

Portland Trail Blazers guard CJ McCollum (3) brings the ball up court in the first half during an NBA basketball game against the Utah Jazz Friday, Feb. 7, 2020, in Salt Lake City. (AP Photo/Rick Bowmer)
Portland Trail Blazers guard CJ McCollum (3) brings the ball up court in the first half during an NBA basketball game against the Utah Jazz Friday, Feb. 7, 2020, in Salt Lake City. (AP Photo/Rick Bowmer) AP PHOTO/RICK BOWMER

Την ώρα που η πανδημία καλπάζει και η ανεργία εκτοξεύεται σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ εξηγεί ότι το 1/3 των παικτών του ΝΒΑ αντιμετωπιζει πλέον σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.

Εκείνος "περπατάει" σε ένα τετραετές συμβόλαιο 107 εκατομμυρίων δολαρίων και δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα, όμως ξέρει ότι πολλοί παίκτες του ΝΒΑ έχουν πληγωθεί σημαντικά και θα πληγωθούν ακόμη περισσότερο από την πανδημία του κορονοϊού που καλπάζει στις ΗΠΑ και έχει βάλει λουκέτο στη Λίγκα. Ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ είναι ένας από τους πιο μορφωμένους αθλητές και γι' αυτό οι ατάκες του στο Boardroom του παλαίμαχου Τζέι Γουίλιαμς θα προκαλέσουν αρκετή συζήτηση.

" Το ένα τρίτο των παικτών, περίπου οι 150 από τους 450, ζουν με τον μισθό που παίρνουν κάθε μήνα. Θεωρώ ότι πολλοί θα πονέσουν από αυτή την κατάσταση, ειδικά όσοι βρίσκονται σε minimum συμβόλαια και όσοι δεν έκαναν σωστό σχεδιασμό, αυτοί που δεν θεωρούσαν πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο. Πολλοί είχαν δανειστεί χρήματα, κάποιοι έδιναν χρήματα στις οικογένειές τους, φροντίζουν πολλούς ανθρώπους και τώρα ξαφνικά η δουλειά έχει σταματήσει. Τα χρήματα που έχω εδώ είναι εξωπραγματικά για έναν μέσο πολίτη, τα χρήματα που έχουν οι ιδιοκτήτες είναι εξωπραγματικά για εμένα και φανταστείτε ότι έχω ακόμη πολλά εκατομμύρια να πάρω. Αυτό με βοηθάει να καταλάβω πόσα έχουν οι ιδιοκτήτες" ήταν τα λόγια του ΜακΚόλουμ.

Από τη μία, ο ΜακΚόλουμ έχει δίκιο. Πολλοί αθλητές φροντίζουν μέλη της οικογένειάς τους και κάνουν τα πάντα για να τους ευχαριστήσουν με τα εκατομμύρια που κερδίζουν από τα συμβόλαιά τους. Από την άλλη, βέβαια, είναι δεδομένο ότι ακόμη περισσότεροι σπαταλούν και ξοδεύουν τα χρήματά τους με προκλητικό τρόπο, ενώ υπάρχουν και κάποιοι -όπως εκείνος- που είτε έχουν κάνει επενδύσεις, είτε ζουν με... μέτρο αναγνωρίζοντας την αξία του κόπου τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ