ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γκραβίνα: "Η Serie A πρέπει να ολοκληρωθεί, ακόμα και μέσα στον Ιούλιο"

FILE - In this Saturday, Sept.21, 2019 file photo, Inter Milan's Romelu Lukaku celebrates after scoring during a Serie A soccer match between AC Milan and Inter Milan, at the San Siro stadium in Milan, Italy. The Italian soccer federation is considering employing an advanced listening device used in anti-terrorism operations to identify fans who sing racist chants. Federation president Gabriele Gravina has detailed "a passive radar device that uses directional microphones to determine the source of the noise." (AP Photo/Luca Bruno, File)
FILE - In this Saturday, Sept.21, 2019 file photo, Inter Milan's Romelu Lukaku celebrates after scoring during a Serie A soccer match between AC Milan and Inter Milan, at the San Siro stadium in Milan, Italy. The Italian soccer federation is considering employing an advanced listening device used in anti-terrorism operations to identify fans who sing racist chants. Federation president Gabriele Gravina has detailed "a passive radar device that uses directional microphones to determine the source of the noise." (AP Photo/Luca Bruno, File) AP PHOTO/LUCA BRUNO, FILE

Ο πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας εξέφρασε την ελπίδα του για επιστροφή στη δράση στην Serie A στις 3 Μαΐου και τόνισε πως το πρωτάθλημα πρέπει να ολοκληρωθεί ακόμα και αν χρειαστεί να γίνονται ματς μέχρι τα τέλη Ιουλίου!

Ο πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας εξέφρασε την ελπίδα του για επιστροφή στη δράση στην Serie A στις 3 Μαΐου και τόνισε πως το πρωτάθλημα πρέπει να ολοκληρωθεί ακόμα και αν χρειαστεί να γίνουν ματς τον Ιούλιο.

Η Serie A ήταν το πρώτο από τα πέντε μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που διακόπηκε ελέω κορονοϊού και παρότι ο ιός συνεχίζει τη δολοφονική του δράση, οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου στη γειτονική χώρα είναι υποχρεωμένοι να καταστρώνουν τα πλάνα τους για το πώς θα ολοκληρωθεί η σεζόν.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα υποστήριξε ο πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η σεζόν δεν αποκλείεται οι ομάδες να χρειαστεί να δίνουν παιχνίδια μέχρι και τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου.

"Έχουμε βάλει κάτω και έχουμε φτιάξει ένα πρόγραμμα που ενδέχεται να αρχίσει στις 3 Μαΐου και να περιλαμβάνει ματς μέχρι τις 30 Ιουνίου. Είναι επίσης πιθανό να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε μερικές ημέρες από τον Ιούλιο, κάτι που έχου ζητήσει ήδη από τις τοπικές αρχές, καθώς επίσης από την UEFA και την FIFA.

Προφανώς και θα λάβουμε υπόψη μας τις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις και τα παράθυρα για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων που έχει η ζητήσει να υπάρχουν η UEFA για να ολοκληρωθούν τα προκριματικά του Euro", δήλωσε αρχικά ο πρόεδρος της FIGC μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό "Telelompardia", για να μιλήσει κατόπιν για την Serie A.

"Δεν σκέφτηκα ποτέ να τελειώσει εδώ η σεζόν επειδή αυτό θα αφαιρούσε την ελπίδα από τους οπαδούς και θα έστελνε ένα αρνητικό μήνυμα. Ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο ειδικότερα αντιπροσωπεύουν την ελπίδα ότί θα μπορούμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

FIGC President Gabriele Gravina poses for photographer as he arrives for the Gran Gala' soccer awards ceremony, in Milan, Italy, Monday, Dec. 2, 2019. (AP Photo/Antonio Calanni)
FIGC President Gabriele Gravina poses for photographer as he arrives for the Gran Gala' soccer awards ceremony, in Milan, Italy, Monday, Dec. 2, 2019. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι θα μπορούμε να επιστρέψουμε στη δράση στις 3 Μαΐου. Αν δεν μπορεί να γίνει αυτό τότε, θα υπάρξει καθυστέρήση, αλλά πρέπει να τελειώσουμε τις διοργανώσεις.

Θα πρέπει να λάβουμε επίσης υπόψη ότι αν δεν ολοκληρωθεί η Serie A θα υπάρχει σοβαρή οικονομική ζημία ύψους 700.000.000 ευρώ. Η ιδεατή καταληκτική ημερομηνία είναι η 30η Ιουνίου για αρκετούς λόγους, διαφορετικά θα πάρουμε ασυνήθιστα μέτρα και μπορεί ακόμα να φτάσουμε μέχρι και τις 30 Ιουλίου".

Ερωτηθείς τέλος για το τι θα γίνει με το Coppa Italia, με δεδομένο πως έχουν παιχτεί ήδη οι πρώτοι ημιτελικοί και εκκρεμούν οι ρεβάνς στα ματς Νάπολι - Ίντερ και Γιουβέντους - Μίλαν, ο Γκραβίνα υπογράμμισε:

"Στο νέο πρόγραμμά μας έχουμε συμπεριλάβει και το Copa Italia επειδή ο νικητής θα έχει το δικαίωμα να συμμετέχει στο Europa League, κάτι που με τα τωρινά δεδομένα ωφελεί τόσο την Μίλαν όσο και την Νάπολι.

Ελπίζω να γίνουν τα ματς, διαφορετικά θα βρούμε κάποιο τρόπο να διασφαλίσουμε την αξία αυτής της αθλητικής διοργάνωσης. Αυτό ισχύει και για την Serie A. Εάν το ποδόσφαιρο σηκωθεί στα πόδια του, αυτό θα σημαίνει πως η χώρα θα έχει νικήσει τον καταραμένο κορονοϊό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ