ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γκουαρδιόλα: "Καλύτερα να αναβληθούν τα ματς, παρά κεκλεισμένων των θυρών"

Manchester City's head coach Pep Guardiola watches the English Premier League soccer match between Manchester United and Manchester City at Old Trafford in Manchester, England, Sunday, March 8, 2020. (AP Photo/Dave Thompson)
Manchester City's head coach Pep Guardiola watches the English Premier League soccer match between Manchester United and Manchester City at Old Trafford in Manchester, England, Sunday, March 8, 2020. (AP Photo/Dave Thompson) AP PHOTO/DAVE THOMPSON

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα δήλωσε πως αν η UEFA αποφασίσει τη διεξαγωγή αγώνων χωρίς θεατές, οι άνθρωποι της Σίτι θα το σεβαστούν, ωστόσο ξεκαθάρισε πως εκείνος προτιμά την αναβολή παρά να γίνονται ματς με κλειστές τις πόρτες για το κοινό.

Παραμονή του εξ αναβολής αγώνα με την Άρσεναλ για την Premier League ο Πεπ Γκουαρδιόλα έδωσε συνέντευξη Τύπου, με τον Καταλανό να ερώταται -όπως ήταν απολύτως φυσιολογικό- για το κύμα του κορονοϊού που έχει σαρώσει τον πλανήτη και να ξεκαθαρίζει πως δεν του αρέσει να γίνονται αγώνες χωρίς την παρουσία κόσμου.

"Εάν λειτουργεί το ποδόσφαιρο χωρίς θεατές; Εάν ο κόσμος δεν μπορεί να έρθει, δεν υπάρχει νόημα. Θα ακολουθήσουμε τις εντολές αλλά δεν θα ήθελα να το κάνουμε χωρίς κόσμο.

Η τελευταία φορά που χρειάστηκα να προπονήσω ομάδα σε γήπεδο χωρίς θεατές, ήταν όταν ήμουν μικρό αγόρι στο σχολείο", δήλωσε αρχικά ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι, ο οποίος σε ερώτηση για το αν θεωρεί πως ο κορονοϊός θα προκαλέσει πρόβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή της Premier League, είπε:

"Άρχισε στην Ισπανία με τη διεξαγωγή αγώνων χωρίς κόσμο και έχει ήδη συμβεί και στην Ιταλία. Νομίζω πως θα συμβεί και στην Αγγλία.

Εάν η UEFA πει ότι είμαστε υποχρεωμένοι να παίξουμε χωρίς θεατές, θα το κάνουμε. Θα ήθελα να παίξω με τους οπαδούς μας. Εάν συμβεί για πολύ καιρό δεν θα έχει νόημα, όμως η υγεία είναι το σημαντικότερο πράγμα. Θα πρέπει μέρα με τη μέρα να έρθουν σιγά σιγά τα πράγματα στη θέση τους".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κλοπ σε δημοσιογράφο: "Αφού σε ανησυχεί ο κορονοϊός, γιατί δεν έμεινες στη Μαδρίτη;"
Εσπίριτο Σάντο: "Γιατί δεν σταματάμε; Ποιό το νόημα να παίζουμε χωρίς κόσμο"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ