ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιχειρησιακός διευθυντής EuroLeague: "Ίσως τελειώσουμε τη σεζόν σε μία τοποθεσία"

EUROLEAGUE / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LADO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LADO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Τη σκέψη της EuroLeague να ολοκληρωθεί η σεζόν 2019/20 σε μια πόλη που θα έχει δύο μεγάλα γήπεδα αποκάλυψε ο επιχειρισιακός διευθυντής της διοργάνωσης, Έντουαρντ Σκοτ, σε συνέντευξή του στην El Pais.

Την ώρα που ουδείς γνωρίζει τι θα φέρει η επόμενη μέρα και η επόμενη εβδομάδα, την ώρα που ο παγκόσμιος αθλητισμός βρίσκεται εδώ και πολλές μέρες στον πάγο εξαιτίας του κορονοϊού , η EuroLeague συνεχίζει να εργάζεται και να ετοιμάζει πλάνα ώστε κάποια στιγμή στο όσο το δυνατόν πιο άμεσο μέλλον να πάρει μια οριστική απόφαση για τη σεζόν 2019/20. Θα διακοπεί οριστικά; Θα συνεχιστεί με περιορισμούς; Ο επιχειρισιακός διευθυντής της διοργάνωσης, Έντουαρντ Σκοτ, μίλησε στην El Pais και παραδέχθηκε πως παρά το γεγονός ότι υπάρχουν μερικά συγκεκριμένα πλάνα, ένα από αυτά μοιάζει πιο εφικτό να πραγματοποιηθεί.

" Θέλουμε να συνεχιστεί η διοργάνωση, να σεβαστούμε το πρόγραμμα και να παίξουμε όλους τους αγώνες που μένουν. Κάθε ομάδα να τους δώσει στο γήπεδό της, χωρίς να υπάρξουν αλλαγές, αρκεί να υπάρχουν αρκετές εβδομάδες για να συμβεί κάτι τέτοιο. Η δεύτερη σκέψη μας είναι να υπάρξουν περισσότερες διπλές εβδομάδες. Η τρίτη σκέψη είναι να συγκεντρώσουμε τις 18 ομάδες σε μία πόλη, σε ένα ή δύο γήπεδα. Ετσι βέβαια θα πρέπει να υπάρξουν τροποποιήσεις για να έρθει ένα πιο άμεσο αποτέλεσμα. Το να παίξουμε μπροστά σε κοινό είναι φυσικά η προτεραιότητά μας, ωστόσο αν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε σίγουρα θα υπάρχει κάλυψη μέσω της EuroLeague TV" ήταν τα λόγια του Σκοτ.

Αν, όντως, υπάρξει θετική εξέλιξη και προχωρήσουμε προς την επανεκκίνηση της Λίγκας, τότε σύμφωνα με τον Σκοτ: " οι παίκτες, οι προπονητές και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να επιστρέψουν στις ομάδες τους εντός τριών ημερών. Θα μπουν σε καραντίνα για 14 ημέρες και όταν όλοι θα είναι έτοιμοι, τότε θα ξεκινήσει μια περίοδος άλλων δύο εβδομάδων ώστε άπαντες να ανακτήσουν την φυσική τους κατάσταση που θα τους βοηθήσει να συνεχίσουν τους αγώνες. Συνολικά θα χρειαστούμε ένα μήνα, τόσο είχε χρειαστεί το ΝΒΑ μετά από το λοκάουτ του 2011".

Πιθανές πόλεις, όπως αναφέρει η El Pais, με δύο τουλάχιστον μεγάλα γήπεδα είναι η Κωνσταντινούπολη, η Μόσχα, και η Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ