ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δωρεά 1.000.000 ευρώ από τον Γκουαρδιόλα για την καταπολέμηση του κορονοϊού

Manchester City's head coach Pep Guardiola watches the English Premier League soccer match between Manchester United and Manchester City at Old Trafford in Manchester, England, Sunday, March 8, 2020. (AP Photo/Dave Thompson)
Manchester City's head coach Pep Guardiola watches the English Premier League soccer match between Manchester United and Manchester City at Old Trafford in Manchester, England, Sunday, March 8, 2020. (AP Photo/Dave Thompson) AP PHOTO/DAVE THOMPSON

Σπουδαία κίνηση από τον Πεπ Γκουαρδιόλα, που προχώρησε σε δωρεά ενός εκατομμυρίου στην πατρίδα του για την καταπολέμηση του κορονοϊού και τον περιορισμό της εξάπλωσής του στην Ισπανία.

Ο ένας μετά απο τον άλλο οι επιφανείς άνθρωποι του παγκόσμιου αθλητισμού κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του κορονοϊού και στον περιορισμό της πανδημίας που έχει γίνει τις τελευταίες εβδομάδες μέρος της καθημερινότητάς μας. Λίγες ώρες μετά από την είδηση της δωρεάς του Γιώργου και του Παναγιώτη Αγγελόπουλου στο σύστημα υγείας της Ελλάδας, ο Πεπ Γκουαρδιόλα προχώρησε σε παρόμοια δωρεά, 1.000.000 ευρώ, στο ιδρυμα Άνχελ Σολέρ Ντάνιελ της Ισπανίας που πλήττεται από τον φονικό ιό και μετρά πλέον χιλιάδες νεκρούς.

Αυτά τα χρήματα ο Γκουαρδιόλα ζήτησε να χρησιμοποιηθούν για την αγορά υλικού πρώτης ανάγκης, όπως για παράδειγμα μάσκες για τους ασθενείς στην Ισπανία, ενώ πριν από τη δική του δωρεά είχαν συγκεντρωθεί μόλις 33.000 ευρώ! Ο προπονητής της Σίτι βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό στο Μάντσεστερ, ενώ ήταν από τους πρώτους που εξέφρασε την διαφωνία του σε πιθανή διεξαγωγή αγώνων χωρίς θεατές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ