ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Πώς ένας εντυπωσιακός άθλος μεταφράστηκε σε αλληλεγγύη για την πληγωμένη Βηρυτό

Πώς ένας εντυπωσιακός άθλος μεταφράστηκε σε αλληλεγγύη για την πληγωμένη Βηρυτό

Ο Κρίστης Μιχαηλίδης έκανε SUP για 200 χιλιόμετρα για καλό σκοπό, έχοντας στο πλευρό του την Herbalife Nutrition.

Όταν στις 4 Αυγούστου του περασμένου καλοκαιριού, 2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου εξερράγησαν στο λιμάνι της Βηρυτού, η είδηση έφτασε εν ριπή οφθαλμού σε κάθε άκρη της υφηλίου. Κάτι τέτοιες στιγμές όλοι συνειδητοποιούμε μια μεγάλη αλήθεια: πως όλοι οι άνθρωποι είμαστε φτιαγμένοι από τα ίδια -απολύτως τρωτά και εύθραυστα- υλικά. Η κινητοποίηση των κυβερνήσεων ήταν μεγάλη, όμως όπως γίνεται συνήθως σε τέτοια θλιβερά γεγονότα, οι ιδιωτικές πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις είναι εξίσου σημαντικές. Για μία από τις πιο αξιόλογες, όπου ένας δυναμικός, ευαίσθητος αθλητής, συμπράττει με μία μεγάλη και αγαπημένη εταιρεία για καλό σκοπό, θα σου μιλήσω κι εγώ σήμερα.

Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε με πλήρη επιτυχία η πρωτοβουλία του Κρίστη Μιχαηλίδη με τίτλο Paddle for Beirut, της οποίας τα έσοδα δόθηκαν για τη στήριξη του Ερυθρού Σταυρού του Λιβάνου, μετά την φονική έκρηξη που εκδηλώθηκε στο λιμάνι της Βηρυτού στις 4 Αυγούστου. Μετά από 3 συνεχόμενες ημέρες κωπηλασίας πάνω σε μια σανίδα SUP στη θάλασσα, ο Κρίστης Μιχαηλίδης κατάφερε να διασχίσει μια τεράστια απόσταση 200 χιλιομέτρων μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου. Σε αυτόν τον αγώνα βέβαια είχε στο πλευρό του την Herbalife Nutrition.

Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, ο Κρίστης Μιχαηλίδης ξεκίνησε από την Κύπρο με μια σανίδα SUP και έφτασε στο Λίβανο την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, έχοντας καταφέρει να φέρει εις πέρας τη δική του εντυπωσιακή προσπάθεια «Paddle for Beirut». Ο στόχος ήταν να εκφράσει την αμέριστη συμπαράστασή του στους πολίτες του Λιβάνου και μέσω της δημοσιότητας της προσπάθειας του, να συμβάλλει στη συγκέντρωση χρημάτων για τον Ερυθρό Σταυρό του Λιβάνου. Και τα κατάφερε! Μέχρι στιγμής, έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 20.000€, ενώ η πλατφόρμα για την ενίσχυση της πρωτοβουλίας θα παραμείνει ενεργή μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους θέλουν και έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν περαιτέρω την ενέργεια αυτή, κάνοντας τη δωρεά τους.

Η Herbalife Nutrition Ελλάδας, Κύπρου & Λιβάνου, αποδεικνύοντας έμπρακτα το κοινωνικό της πρόσωπο, στάθηκε δίπλα στην πρωτοβουλία αυτή και μέσω του του ιδρύματος Herbalife Nutrition Foundation (HNF) συνεχίζει να βοηθάει στην ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού και στην οικονομική ενίσχυση του Ερυθρού Σταυρού του Λιβάνου, του οργανισμού που έχει αναλάβει να βοηθήσει τους κατοίκους του Λιβάνου, να επιστρέψουν σώοι και αβλαβείς σε μια "κανονικότητα".

Πώς ένας εντυπωσιακός άθλος μεταφράστηκε σε αλληλεγγύη για την πληγωμένη Βηρυτό

Το σύνολο των χρημάτων που θα συγκεντρωθεί από την πρωτοβουλία «Paddle for Beirut» θα διατεθεί απευθείας και εξ’ ολοκλήρου στον Ερυθρό Σταυρό του Λιβάνου, μέσω του Ιδρύματος Herbalife Nutrition Foundation. Το ίδρυμα έχει ως αποστολή του τη βελτίωση της ζωής των παιδιών, βοηθώντας οργανισμούς να παρέχουν υγιεινή διατροφή σε παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη ενώ στηρίζει συχνά προσπάθειες αρωγής σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, όπως αυτή στο Λίβανο.

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για να συμβάλλετε με τη δική σας δωρεά, επισκεφτείτε το www.paddleforbeirut.com.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ