ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Κωπηλασία: Ιταλός κωπηλάτης εχασε το χάλκινο εξαιτίας του κορονοϊού

Η ιταλική τετράκωπος που χωρίς τον Ροζέτι κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο
Η ιταλική τετράκωπος που χωρίς τον Ροζέτι κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο AP PHOTO/LEE JIN-MAN

Η τετράκωπος της Ιταλίας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά ο Μπρούνο Ροζέτι δεν δικαιούται το μετάλλιο γιατί αντικαταστάθηκε πριν από τον τελικό.

Με αντικατάσταση της τελευταίας στιγμής αγωνίστηκε η ιταλική τετράκωπος στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, στο φινάλε του οποίου τερμάτισε στην τρίτη θέση και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Μπρούνο Ροζέτι διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό λίγες ώρες πριν από την κούρσα και αναγκαστικά έχασε τον τελικό, όντας από την πρώτη στιγμή σε απομόνωση. Οι υπόλοιποι τρεις κωπηλάτες της ομάδας, οι Ματέο Καστάλντο, Ματέο Λόντο και Τζουζέπε Βιτσίνο ελέχθηκαν αρνητικοί και αγωνίστηκαν κανονικά, με αποτέλεσμα τη θέση του Ροζέτι να πάρει ο Μάρκο ντι Κοστάντζο.

Παρά το σοκ της απώλειας του 33χρονου αθλητή, αλλά και το γεγονός ότι λίγο πριν από τον τερματισμό η βρετανική βάρκα μπήκε στη διαδρομή τους, αναγκάζοντάς τους να λοξοδρομήσουν, οι Ιταλοί κατέκτησαν την τρίτη θέση πίσω από την Αυστραλία και τη Ρουμανία.

Όπως γνωστοποίησε η παγκόσμια ομοσπονδία κωπηλασίας, ο άτυχος Μπρούνο Ροζέτι δεν δικαιούται να λάβει το χάλκινο μετάλλιο, παρότι συμμετείχε κανονικά στα προκριματικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ