ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Κωπηλασία: Χρυσό και στην τετράκωπο των ανδρών οι Αυστραλοί

Η Αυστραλία κυριάρχησε και στην τετράκωπο των ανδρών αφού η βάρκα της πέρασε πρώτη τη γραμμή του τερματισμού στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Η Αυστραλία κυριάρχησε και στην τετράκωπο των ανδρών αφού η βάρκα της πέρασε πρώτη τη γραμμή του τερματισμού στους Ολυμπιακούς Αγώνες © LEE JIN-MAN / AP PHOTO

Η Αυστραλία κυριάρχησε και στην τετράκωπο των ανδρών αφού η βάρκα της πέρασε πρώτη τη γραμμή του τερματισμού στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Λίγα μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την τετράκωπο γυναικών της Αυστραλίας, οι Αυστραλοί έγραψαν το όνομά τους με «χρυσά γράμματα» και στον τελικό της τετρακώπου ανδρών.

Οι Αλεξάντερ Πάρνελ, Σπένσερ Τάριν, Τζακ Χάργκριβς και Αλεξάντερ Χιλ, με νέο Ολυμπιακό ρεκόρ (5:42.76) πέρασαν πρώτοι τη γραμμή του φίνις και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στους 32ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η Αυστραλία κατείχε και το προηγούμενο ρεκόρ, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (5:47.06), το οποίο είχαν κάνει οι Ντριου Τζιν, Τζέιμς Τσάπμαν, Τζος Ντάνκλεϊ-Σμιθ και Ουίλιαμ Λόκγουντ.

Μεγάλη έκπληξη αποτελεί η κάτοχος του ασημένιου μεταλλίου στο Τόκιο, Ρουμανία, με τους Μιχαίτα Τιγκανέσκου, Μουγκούρελ Βασίλε Σέμτσιουτς, Στεφάν Μπεραρίου και Κοσμίν Πασκάρι (5:43.13).

Κι αυτό γιατί οι δεύτεροι μέχρι τα τελευταία 200 μέτρα Βρετανοί (Όλιβερ Κουκ/Μάθιου Ρόσιτερ/Ρόρι Γκιμς/Σόλτο Καρνέτζι) έχασαν την πορεία τους, μπήκαν στη διαδρομή των εν τέλει τρίτων με χρόνο 5:43.60 Ιταλών (Ματέο Καστάλντο/Μάρκο ντι Κοστάντσο/Ματέο Λόντο/Τζιουζέπε Βισίνο) στα τελευταία μέτρα, για να τερματίσουν τέταρτοι σε 5:45.78.

Τα αποτελέσματα του τελικού της τετρακώπου ανδρών

  1. Αυστραλία Πάρνελ//Τάριν/Χάργκριβς/Χιλ 5:42.76
  2. Ρουμανία Τιγκανέσκου/Σέμτσιουτς/Μπεραρίου/Πασκάρι 5:43.13
  3. Ιταλία Καστάλντο/ντι Κοστάντσο/Λόντο/Βισίνο 5:43.60
  4. Μεγάλη Βρετανία Κουκ/Ρόσιτερ/Γκιμς/Καρνέτζι 5:45.78
  5. ΗΠΑ Ριντ/Βάις/Γκρέιντι/Ντιν 5:48.85
  6. Ολλανδία Φαν ντερ Μπιγ/Ρόελ/ντε Γκρααφ/Ριτσέμα 5:50.81

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ