ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ο Στέφανος Ντούσκος στο SPORT24: "Πώς να το περιμένω το χρυσό; Όλοι οι αντίπαλοί μου είναι 2 μέτρα"

Ο Στέφανος Ντούσκος πανηγυρίζει τον θρίαμβό του στους Ολυμπιακούς Αγώνεςς
Ο Στέφανος Ντούσκος πανηγυρίζει τον θρίαμβό του στους Ολυμπιακούς Αγώνεςς AP PHOTO/DARRON CUMMINGS

Ο Στέφανος Ντούσκος έφερε το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο στην Ελλάδα και ήταν χρυσό! Δεν το πίστευε και εξήγησε στο SPORT24 το λόγο.

Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερις ώρες από τη στιγμή του θριάμβου του στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο για να συνειδητοποιήσει τι έχει πετύχει. Για να το παραδεχτεί. "Τώρα πια κατάλαβα τι έχω πετύχει. To συνειδητοποίησα πια!¨", ψέλλισε αποκαμωμένος στο SPORT24. Σχετικά γρήγορα συγκριτικά με αντίστοιχες επιτυχίες άλλων αθλητών. Ο Στέφανος Ντούσκος δεχόταν ομοβροντία τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων μετά το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο που κατέκτησε στο σκιφ των ανδρών. Ήταν τα περισσότερα μηνύματα που έχει λάβει ποτέ στη ζωή του μέσα σε λίγες ώρες. Δικαίως ήταν σαστισμένος με το χαμό που προκάλεσε.

Το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στο Τόκιο ήρθε με την... όπισθεν. Αυτή είναι η ιδιαιτερότητα του αθλήματος. Οι κωπηλάτες τραβούν κουπί με την πλάτη στον τερματισμό, διαφορετικά δεν πρόκειται να φτάσουν σε αυτόν. Λίγο πριν μπει στο καθιερωμένο doping control που περνούν όλοι οι Ολυμπιονίκες τραγουδούσε συνθήματα στον γιατρό της κωπηλασίας, Γιάννη Χριστογιάννη, ο οποίος βρισκόταν συνεχώς δίπλα του: "Bringing gold! Bringing gold! Tell the world I'm bringing the gold!"

Ο Στέφανος Ντούσκος είναι ήρεμη δύναμη. Έγινε Ολυμπιονίκης χωρίς εξάρσεις και το χαμόγελό του έφτανε ως το σπίτι του, στα Γιάννενα. Όλη η πόλη ήταν στο πόδι για το καμάρι της τα ξημερώματα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

"Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν τι θα κάνει η οικογένειά μου". Δεν είχε προετοιμάσει ψυχολογικά κανέναν, γι' αυτόν τον θρίαμβο. Ούτε τον ίδιο τον εαυτό του. Με διαφορετικό στόχο ταξίδεψε στην Ιαπωνία: "Πριν από το Τόκιο, είχα ένα στόχο. Ήθελα να μπω στον τελικό του αγωνίσματός μου. Έτσι, ήρθα εδώ. Δεν πήγαινε το μυαλό μου στο μετάλλιο. Δεν το φανταζόμουν επειδή είμαι λίγο καιρό σε αυτό αγώνισμα. Πώς να το περιμένω; Όλοι τους είναι 2 μέτρα. Έτσι, είναι οι αντίπαλοί μου. Δεν πίστευα πριν να έρθω εδώ ότι μπορεί να βρεθώ στα μετάλλια".

Βρέθηκε απέναντι σε δίμετρα θηρία που με την κουπιά τους σχίζουν τα νερά σαν χαρτί και τους πέρασε έναν έναν και μετά τα πρώτα 1000 μέτρα ήταν πρώτος σε όλα τα περάσματα. Του επεσήμανα τον απίστευτο χρόνο του. Το 6:40.45 είναι νέο Ολυμπιακό ρεκόρ. Ένας χρόνος που θα συνοδεύεται από το όνομά του για τουλάχιστον τρία χρόνια, τουλάχιστον μέχρι το Παρίσι. Γέλασε σαν να παραδέχεται "το 'κανα κι αυτό".

Πριν από την κούρσα του τελικού και όταν πια είχε δείξει ότι είναι σε εκπληκτική κατάσταση, ο Ναπολιτάνος κόουτς, Τζιάνι Ποστιλιόνε τού ζήτησε να βρεθεί στα μετάλλια. "Είπα θα τα δώσω όλα. Στα τελευταία μέτρα έλεγα συνέχεια δεν θα το χάσω αυτό το μετάλλιο". Έβλεπε ότι μένει πρώτος και στο μυαλό του μεγάλωνε η πίστη για το χρυσό. "Δεν είναι καθόλου εύκολο το χρυσό μετάλλιο όταν αγωνίζεσαι με τέτοιους αντιπάλους. Βρέθηκα να είμαι σε καλή κατάσταση, να είμαι πολύ καλά. Είναι αυτό που λέμε ήμουν σε καλή μέρα". Έχει δίκιο ο Στέφανος. Η κωπηλασία είναι από τα πιο δύσκολα και επίπονα αθλήματα.

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΤΟΥΣΚΟΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ ΤΟΚΙΟ 2020 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ