ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Κωπηλασία: Σε τροχιά πρόκρισης για το Τόκιο τα ελληνικά πληρώματα

Η Αννέτα Κυρίδου κατά την επιστροφή της από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα
Η Αννέτα Κυρίδου κατά την επιστροφή της από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα EUROKINISSI SPORTS

Η Αννέτα Κυρίδου προκρίθηκε στον τελικό του σκιφ, ενώ στα ημιτελικά πέρασαν οι Αναστασιάδου - Φίτσιου (διπλό σκιφ) και Καλανδαρίδης - Παπακωνσταντίνου (διπλό σκιφ) στην προολυμπιακή ρεγκάτα κωπηλασίας της Λουκέρνης.

Με τις προκρίσεις στα ημιτελικά και των δυο ελληνικών πληρωμάτων που αγωνίζονταν το απόγευμα στους επαναληπτικούς ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της τελικής προολυμπιακής ρεγκάτας κωπηλασίας της Λουκέρνη

Το διπλό σκιφ ελ βαρών με τις Ευαγγελία Αναστασιάδου και Ζωή Φίτσιου ήταν εξαιρετικές στο ρέπεσαζ και πήραν την 1η θέση με 7:14.72 κερδίζοντας μια θέση στην καλύτερη 12άδα της διοργάνωσης.

Λίγο νωρίτερα και το διπλό των ανδρών με τους Γιάννη Καλανδαρίδη - Αντώνη Παπακωνσταντίνου κατάφεραν να μπουν στην πρώτη τριάδα του επαναληπτικού τερματίζοντας σε 6:28.34 και να πάρουν την πρόκριση για τον αυριανό ημιτελικό.

Υπενθυμίζεται ότι από το πρωί του Σαββάτου η Αννέτα Κυρίδου πήρε τη 2η θέση στο προκριματικό του σκιφ και μαζί την απευθείας πρόκριση για τον μεγάλο τελικό ο οποίος θα διεξαχθεί αύριο Κυριακή.

Αύριο οι τελικοί λόγω καιρού

Η Διεθνής Ομοσπονδία προχώρησε στην απόφαση να διεξαχθούν την Κυριακή οι τελικοί της διοργάνωσης κι όχι τη Δευτέρα όπως ήταν αρχικά στο πρόγραμμα εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που αναμένονται να επικρατήσουν εκεί την ημέρα

Έτσι το πρόγραμμα της Κυριακής θα ξεκινήσει με τους ημιτελικούς τη Κυριακή και θα ολοκληρωθεί με τους τελικούς. Αν δεν υπάρξουν αλλαγές ο ημιτελικός των Καλανδαρίδη-Παπακωνσταντίνου θα διεξαχθεί περίπου στις 10:10 πμ και αυτός των Αναστασιάδου-Φίτσιου περίπου στις 10:30 πμ. Ο μεγάλος τελικός του σκιφ γυναικών για την Αννέτα Κυρίδου θα ξεκινήσει στις 11:40 ώρα Ελλάδας.

Έτσι προκρίνονται στο Τόκιο

Οι μαγικοί αριθμοί για τα τρία πληρώματα μας είναι το 2 και το 3 αφού τόσα είναι τα πληρώματα που παίρνουν πρόκριση από τα αγωνίσματα που μετέχουν οι Έλληνες αθλητές κι αθλήτριες αφού βέβαια φτάσουν στους τελικούς της Δευτέρας που θα μεταδοθούν απευθείας από την ΕΡΤSports.

Στο μονό σκιφ, όπου αγωνίζεται η Αννέτα Κυρίδου, ξεκίνησαν 11 αθλήτριες με τις δύο πρώτες του τελικού να παίρνουν την πρόκριση για το Τόκιο. Στο διπλό σκιφ ελ βαρών των γυναικών όπου αγωνίζονται οι Αναστασιάδου-Φίτσιου παίρνουν μέρος άλλα 15 πληρώματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δυο κορίτσια είχαν πάρει την πρόκριση και στο Βαρέζε στην Ευρωπαϊκή προολυμπιακή ρεγκάτα αλλά με δεδομένο ότι η Ελλάδα δικαιούνταν ένα εισιτήριο από την συγκεκριμένη ρεγκάτα αυτό πήγε στον Στέφανο Ντούσκο που πήρε καλύτερη θέση από τις δυο κοπέλες.

Αρχικά τα εισιτήρια ήταν δυο ωστόσο η Παγκόσμια Ομοσπονδία αποφάσισε να δώσει ακόμη ένα , συνολικά τρία δλδ. Τέλος στο διπλό βαρύ των ανδρών οι Καλανδαρίδης-Παπακωνσταντίνου θα βρουν απέναντί τους άλλα 17 πληρώματα σε ένα αγώνα ανοιχτό για όλα τα αποτελέσματα για τα δυο εισιτήρια που οδηγούν στο Τόκιο.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ