ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Κωπηλασία: "Σε διαθεσιμότητα δύο προπονητές μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα"

Στιγμιότυπο από αγώνα κωπηλασίας
Στιγμιότυπο από αγώνα κωπηλασίας EUROKINISSI

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Κωπηλασίας ανακοίνωσε ότι χαιρετίζει την κίνηση Αυγενάκη να στείλει τις καταγγελίες που υπάρχουν στον Εισαγγελέα, ενώ ενημέρωσε πως δύο προπονητές τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις και στην κωπηλασία. Ο Λευτέρης Αυγενάκης έστειλε στον Εισαγγελέα όλες τις σοβαρές καταγγελίες που υπήρξαν με την Ομοσπονδία να χαιρετίζει τη συγκεκριμένη ενέργεια του Υφυπουργού.

Παράλληλα, διεξάγει και τη δική της έρευνα για όσα έχουν καταγγελθεί και μέχρι να βρει το πόρισμα της Πειθαρχικής Επιτροπής έθεσε σε διαθεσιμότητα δύο προπονητές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: "Η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη να διαβιβάσει στον Εισαγγελέα την καταγγελία για παρενοχλήσεις αθλητριών της κωπηλασίας.

Η ΕΚΟΦΝΣ από την πρώτη στιγμή, που έλαβε γνώση του σχετικού δημοσιεύματος στην Κυριακάτικη εφημερίδα, ανακοίνωσε ότι θα στείλει τα στοιχεία στον Εισαγγελέα και ήδη το έχει πράξει πριν από την ανακοίνωση του Υφυπουργού.

Η θέση της Ομοσπονδίας από την αρχή ήταν ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΑΠΛΕΤΟ ΦΩΣ ΣΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ.

Γι’ αυτό, από την ίδια ημέρα της καταγγελίας, την Κυριακή 24/1, συγκρότησε αμέσως την Πειθαρχική Επιτροπή η οποία μετέβη την επομένη κιόλας, Δευτέρα (25/1), στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά και ζήτησε από τους αθλητές και τις αθλήτριες να καταθέσουν ότι γνωρίζουν για την καταγγελία και για οποιοδήποτε άλλο συναφές περιστατικό είχε υποπέσει στην αντίληψή τους ή τους απασχολούσε.

Στη συνέχεια η Πειθαρχική Επιτροπή εισηγήθηκε στο ΔΣ της ΕΚΟΦΝΣ να τεθούν σε διαθεσιμότητα και να απομακρυνθούν από το κοινόβιο δύο προπονητές μέχρι να ολοκληρώσει η Πειθαρχική Επιτροπή το έργο της, εισήγηση που έγινε ομόφωνα δεκτή από το Δ.Σ. που συνήλθε εκτάκτως τη Τρίτη (26/1) το βράδυ.

Αναφορικά με τις καταγγελίες για οικονομική αδιαφάνεια η ΕΚΟΦΝΣ με ανακοίνωσή της είχε δηλώσει ότι τηρεί με θρησκευτική ευλάβεια το νόμο και γι’ αυτό ήταν και παραμένει στη διάθεση των αρμοδίων αρχών προκειμένου να καταθέσει τα στοιχεία που θα της ζητηθούν. Για τη διασφάλιση της νομιμότητας άλλωστε έχει αναθέσει σε ορκωτό λογιστή τον έλεγχο της ορθής τήρησης των οικονομικών της.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, χαιρόμαστε για την παραπομπή στον Εισαγγελέα των αβάσιμων ισχυρισμών για οικονομική αδιαφάνεια γιατί θα λάμψει η αλήθεια και θα αποστομωθούν οι συκοφάντες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ